Tahvonmäen koiruuksia

Re: Tahvonmäen koiruuksia

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Joulu 09, 2018 9:32 pm

Eilen 8.12. olin kiinniottajana Tahvonmäen Reetalle, Oli Alat. ms:n järjestämä neljän koiran koe. Lunta oli ainakin 20 cm, pari astetta pakkasta ja heikkoa tuulta. Reetta haki tasan kaksi tuntia, otti ajon n 600 m päästä ja ajoi sitä 40 minuttia. Muun ajan pyöri jo ajetulla tai haetulla jäljellä. Jänis oli niin tiheässä risukossa, etten meinannu sopia sekaan kun kävin koiran pois erän jälkeen.
Lisäksi siellä oli toista metriä leveitä ojia... ei jäniksellä ollut mitään vaikeutta eksyttää koira. Kävelin koiranhakulenkillä vähän yli kaksi kilsaa, paita kastui.
Autolla mietiskeltiin, kun eka ajo jäi alle 70 minu8tin, ei oo mahdollisuutta ykköseen, vaikka ajais toisen täyden. Niinpä Pentti luopui ja paisteltiin makkarat ja ajeltiin koepaikalle.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2146
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Tahvonmäen koiruuksia

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Tammi 13, 2019 9:09 pm

Vielä olis Pentillä kova halu ajattaa Reetalla yhdessä kokeessa 1. Jos mahdollista Carmenilla samoin. Näyttää kelit kuitenkin olevan sellaisia, että kiinniottajalla (minulla) alkaa tuottaa vaikeuksia liikkua metsässä kaksi ja puolimetrisillä suksilla tai lumikengillä. Ajot yleensä sellaisissa risukoissa, että sukset liin pitkät ja lumikenkiä upottaa vähintään tuon pehmeän lumikerroskaen verran, eli noin 30 cm.
Katsotan ny, millaisia kokeita tälle kaudelle tarjolla, onko mahdollisuutta startata kummallakaan... Reetta 10,5 v, viimeinen mahdollisuus ajattaa ykkönen.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2146
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Tahvonmäen koiruuksia

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Marras 25, 2019 12:21 am

Tänään Tahvonmäen Carmenin kanssa jahtimailla. Carmen on ollut minun tarhassa koko jahtikauden. Olen käyttänyt sitä noin joka kolmas päivä jahtimailla. Alussa se oli kiinnostunut vain ketusta, mutta kun viskasin sen tarhaan Hertalle ampumani jäniksennahan päineen, se on alkanut ajaa myös jänistä.Toinen haku tuottaa vielä vaikeuksia, ei tahdo löytyä...
Sinnikkyyttä kyllä löytyy, yhteydenpito on nolla. Jos menee sellaiseen maastoon, johon menee vain yksi tie, päivä venyy helposti yli 12 tuntiseksi, ennenkuin koira hoksaa tulla aloituspaikoille..

Tänään irti klo 8.45 ja haki tihkusateesssa klo 15.56een saakka, kun sain kiinni viiden kilsan päästä toiselta tieltä. Garminin mukaan kilometrejä kertyi 37. Yhtään haukahdusta en kuullu :-(
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2146
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Tahvonmäen koiruuksia

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Marras 29, 2019 7:46 pm

Eilisen päivän ja iltayön satoi lunta miehenkestävän hangen päälle. Aamulla ensin lumityöt, että pääsee pihalta maantielle, siinä menee paritintia. Sit Carmenin kanssa jahtimaille. Sama paikka ku eilen Hertan kanssa. Laskin koiran jäljettömään maastoon, niin otti ketun ajoon vajaassa viidessätoista minutissa.
Sitä ajeli kaikkiaan kolmekymmentäneljä km (34) Garminin mukaan. Kun ajo pyöri noin 1,5x800 m alueella, kävin kotona ja kaupassa täydentämässä vähän jääkaapin sisältöä.
Kolmen kieppeillä olin taas ajomaastossa, koira oli 1.35 km päässä siitä, mihin autolla pääsi. Garminiin pomppi vähän väliä teksti " Dog bark more than 20 barks/minute". kai se oli ajanut senkin ajan, jonka kauppareissulla viivyin. klo 17.40 koira tuli muutaman tyyttäyksen jälkeen autolle. Muroja alkupalaksi ja kotia syömään kunnon lounas.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2146
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Tahvonmäen koiruuksia

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ti Joulu 03, 2019 6:44 pm

Eilen Carmenin kanssa Susivaaraan, siellä oli mahottomasti jälkiä. Ajoin yhtä mettätietä jota edellisenäkin päivänä ajeli,, silloin ei näkynyt jäniksenjälkiä, nyt näkyi. Laskin koiran jäljelle (ottaa varmemmin jäniksen). Koira seuraili jälkiä kolmisen kilsaa pohjoiseen, ajoin toista tietä vastaan ja otin koiran kiinni turvetyömaan tieltä. Ajoin melkein aloituspaikkaan ja laskin toisille jäljille, koira kierteli niitä ja eteni melko0 suoraviivaisesti etelään. Muutamassa paikka rengasti ja ootin ajon alkavan, ei alkanut.
Viisi ja puolituntia haki tyhjää, siirtyi noin 10 km lähtöpaikasta, Garminiin tuli 17 km. Ajoin koiran kiinni Taskumaantieltä. Makkarat palkaksi ja kotiin alkoi olla hämärä...

Ps. Carmin ei oo lumilta saanut ku yhden jäniksenajon ja kaksi ketunajoa :shock: käyntikertoja eri maastoissa on ollut lähes kymmenen.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2146
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Tahvonmäen koiruuksia

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Joulu 06, 2019 7:38 pm

Tänään taas Susivaarassa Carmenin kanssa. Katselin siinä alussa lintuja, oli pakkasaamu. Teeret nousee koivuihin syömään urpuja, nyt niitä ei näkynyt.
Kuva


Laskin koiran irti noin kymmeneltä. Pakkasta oli 7 astetta ja pieni hankikerros lumen päällä. Ei näyttänyt koiraa haittaavan. Haki noin puolituntia, sit alkoi Garminiin tulla pisteitä luukkuun, matkaa oli vajaa 300 m. Ajo eteni minusta poispäin, en minä kuullut belttoreillakaan haukkua. Ajo kierteli 300 -800 m alueella, välillä näytti olevan reiluja hukkia, kummasti vaan sai uudelleen liikkeelle, vaikka jäniksestä ei jäänyt kun kuopat hankeen.
Sit tuli hukka ja koira palasi minun luo. Minulla oli nuotio ja makkarat paistumassa, niin viisasin vaan, että tuohon suuntaan. Tarkistin ensin, ettei punaista jäänyt mihinkään, ei jäänyt. Koira läksi aivan erisuuntaaan ku ekakerralla, taas otti ajettavan ylös alle puolen tunnin. Vahinko vaan ku ei pysty ajamaankaan puoltatuntia kauempaa, perkaa kyllä uudelleen ja uudellen ylös, mutta ajon sujuvuudessa olis toivomisen varaa. Keli oli tänää kyllä haastava - hankikeli - mutta "oppia ikä kaikki" kelillä ku kelillä.
klo 15.22 olin koirasta vajaan kahdensadan metrin päässä ja koiralla ajo päällä, tuli kuitenkin katko siihen melkein näkösälle, näin koiran en jänistä, oli jo senverran hämärä. Huutelin Garmenin autolle, se on aivan perso nuotiomakkaralle, heiluttelin sitä ilmassa ja niinhän jäniksenjälkien kiinnostus loppui ja tuli syömää suurta herkkuaan - autoon ja kotia
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2146
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Tahvonmäen koiruuksia

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Joulu 09, 2019 12:13 am

Carmenin kanssa maastossa tässä lähialueella. Ilma - 5 astetta, joidenkin mielestä "karppakeli". Pientä riitettä lumen päällä. Koira irti klo 9.30, haki vajaa puolituntia. Eka ajo, oli katkonaista, selvitti katkoilla, jäiselle tielle tuli hukka. Ei riittänyt "sinni" selvittää hukkaa, vaan läksi hortoilemaan toisten jälkien perään ja otti sit uuden ajon. Sekään ei kestänyt puolta tuntia kauemaa, vaan loppui... otin koiran kiinni varttia vaille kolme , kun tuli maantielle seuraillessaan vanhoja jälkiä. Sit kotia...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2146
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Tahvonmäen koiruuksia

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ti Joulu 10, 2019 9:36 pm

Tänään Carmenin kanssa samoissa maastoissa ku eilen Kartun. Ilma oli kylmä -17 astetta. Uusia jäniksen yösyönnöksiä oli paljon ja tais olla Carmenille "runsauden pula" kun ei oikein tiennyt mitä jälkeä läksisi seuraamaan, no pari lenkkiä teki ihan äänen kanssa, mutta ku jänis palasi aloituspaikalle, tuli hukka. Kolmannelle yrittämällä sai kunnon ajon, kuunneltiin sitä Hannun kanssa jonkin aikaa ja sit lähdettiin katsomaan lintuja. Aurinko nousi mukavasti ja ilma oli ku morsian, ei pakkanen haitannut. Heti alussa oli koivu/mäntymetsässä toistakymmentä teertä, alle sadassa metrissä. Hannu otti kiväärinsä ja ajoin auton kauemmas. Jotenkin Hannu ei saanut asettaan toimimaan ja teeret siirtyi pikkuhiljaa kauemmas. Laukaustakaan ei ammuttu. Hannu tuli autolle ja jatkettiin matkaa. Käytiin ajelemassa viisi -kuusi eri paikkaa, joissa teeret useasti olleet syönnillä, nyt ei löytynyt muuta .
Ajeltiin takaisin Carmenin ajopaikalle, hukkahan sille oli sillävälin tullut ja tais jo haeskella meitä, klo oli melkein kaksi, otin koiran kyytiin, siirryttiin vielä yhdelle koivikolle - ei ollut sielläkään mitään. Tehtiin tulet ja lämmiteltiin Hannun tuomia SAVUNAHKIAISIA - kyllä olivat hyviä, sitten kotiin...

Kuva

Kuva

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2146
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Tahvonmäen koiruuksia

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Joulu 16, 2019 12:37 am

Carmenin kanssa tänään. Ilma oli +/- nolla räntää sateli hiljakseen. Koira irti vaille 10, haki vajaan tunnin ja ajeli repaleisesti vartin yli kolmeen saakka. Ei tullut ajettava näytille, kahdesti kävi melko lähellä, 54m ja 78 m. Olisko ollut kettu, aika jänniä kiemuroita teki. Carminin eduksi on sanottava, että hyvin kaivaa ajettavan uudelleen je uudelleen esiin ja taas mennä kymmenen minuttia. Kun koira tuli kolmannen kerran alle sataan metriin kolmen tietämillä, soittelin auton torveen ja niin se pienen epäröinnin jälkeen tuli autolle.

Kuva
Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2146
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Tahvonmäen koiruuksia

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Tammi 03, 2020 8:21 pm

Vein Carmenin kasvattajalle toissapäivänä. Hertta alkoi tiputtaa, niin urokset piti laittaa eri häkkiin, kun alkoivat tappelemaan keskenään.
Carmen oli minulla syyskuun toisesta viikosta UudenVuoden päivään saakka. Käytin sitä metsässä lähes joka kolmas päivä, noin 40 kertaa.
Aluksi sillä oli vaan kettuajoja, pääsin kerran ampumaan kettua, mutta tuli tielle juuri "väärältä puolen", jouduin pyörähtämään melkein ympäri, ja oli niin lähellä ( n. 9-10 m), että ammuin ohi. Oli komea kettu. Kaksi muutakin kertaa näin ketun, mutta oli niin pitkä matka 100-200 m etten edes yrittänyt ampua UNA-paukuilla(kaan).
Sitten viskasin Hertan ajaman jäniksen nahan, pään ja käpälät Carminin tarhaan, niin siitä lähtien alkoi jänisten ajo. Sulalla ajeli lähes täysiä ajoja, mutta kun tuli lumet, ajot hyytyi 30-50 minuttiin. Sitten kiersi ajettua rinkiä useita kertoja, joskus sai jatkumaan, useimmiten ei. Lumelta myös haut olivat pidempiä. Kaksi ketunajoa oli lumelta, ne kulkivat sujuvasti jopa kolme tuntia, mutta yksin on vaikea passata, aina väärässä paikassa :-(
Katsotaan saadaanko Carmenille jompikumpi tulos tälle kaudelle...

Tänään kävin kuuntelemassa T-Reettaa. Keli oli vesisateinen ja tuulinen. Sai kyllä ajettavan ylös, mutta ajo oli samanlaista harvaa haukuskelua, ku Kartulla toissapäivänä. Puhelimesta kuunneltiin ajoa, reilun tunnin piti liikkeessa, mut ääntä ei juurikaan tullut muutamia haukkusarjoja...

Paistettiin kuiten makkarat Pentin kanssa ja sitte liukasteltiin kotia...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2146
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Tahvonmäen koiruuksia

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Tammi 31, 2020 11:46 pm

Tänään käytiin Pentin ja Carmenin kanssa kokeilemassa, josko saataisiin ketunajo. Toissapäivänä satoi muutaman sentin lunta ja eilinen oli +3 astetta ja yöllä satoi kolmeen saakka vettä. Eipä näkynyt ketunjälkiä kolmella metsäautotiellä. Laskettiin kuitenkin Carmen hakemaan, vaikka keli oli karkeahko. Haki kolmisen tuntia. Saattoi siinä olla ajoakin, välillä eteni niin suoraviivaisesti ja viivan alussa tuli jonkinverran haukkua, mutta loppui melko pian. Carmin on ajanut samalla alueella aiemmi kettua useita tunteja haukun kanssa, antaa van ääntä lumella varovasti.
Me paisteltiin makkarat ja juotiin kahvit kun kunnon ajoa ei syntynyt. Koira tuli yksiä jäniksenjälkiä tielle kolmen aikaan, laitettiin autoon ja käytiin ajelemassa pari petsätietä, ei ollut minkäänlaisia jälkiä... ajeltiin kotia syömään.

Kuva

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2146
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Tahvonmäen koiruuksia

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Tammi 31, 2020 11:59 pm

Eilen Pentin kanssa kaurisjahdissa. Koirina minun Myry ja Pentin 11v Reetta. Koirat irti n 9.30, hakivat porukassa lähelle puoltapäivää. Myry sai ilmeisesti jonkin elukan liikkeelle, kun antoi muutaman minutin ääntä. Sitten tuli pois ja alkoi pureskella lumipatteja käpälistään. Reetta jatkoi sinnikkäästi hakua ja sai ajettavan liikkeelle ja ajoi sitä 2.5 tuntia. Ei tullut ajettava 68 m lähemmäksi. Sit siirtyi n 800 m päähän ja ajettiin toisen tien varteen, sinne tuli hukka. Reetta yritti vielä puolitoista tuntia hakea ajettava ylös, ei löytynyt. Jänis se oli, kävin tarkistamassa jäljen. Tuli sit tielle ja annettiin sit makkarat palkaksi ja autoon. Erinomainen suoritus 11v vanhalta koiralta.

Eilisen nuotio

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2146
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Tahvonmäen koiruuksia

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Marras 20, 2020 10:56 am

Käytiin Pentin kanssa vanhuksella jänisjahdissa. Reetta ajoi (Myryn kanssa) jotain toista tuntia, ei nähty ajettavaa. Ajo meni Sinihaaran lammasaitaukseen, josta otin Myryn pois, Reetta siirtyi Vasankarin tielle ja sieltä aitoon.
Toinen haku Nikkilänsaaressa, ei kolmeen tuntiin löytänyt ajettavaa, niin Pentti haki koiran pois.

Vanhukset vielä pirteinä. Pentti 84v ja Reetta 12,5 v.
Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2146
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Tahvonmäen koiruuksia

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ti Heinä 27, 2021 9:52 am

Vanhus saa kohta väistyä, ikää 13,5 vuotta. Nuorukainen 9 vkoa.


Pentti ja Tahvonmäen Mari (22.5.2021)

Kuva

Pentti, minä ja Tahvonmäen Mari ja Masi

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2146
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Tahvonmäen koiruuksia

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Heinä 30, 2021 10:23 am

Eilen Masin kanssa katselemassa onko mustikoita. Kyllä Masi löysi viitisen litraa, sitten tuli väsy :-)

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2146
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

EdellinenSeuraava

Paluu Ryhmä 6 Ajavat ja jäljestävät koirat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron