Vuosi 2012

Re: Vuosi 2012

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Elo 12, 2012 9:06 pm

Iitan kanssa lenkillä noin 15 km, alussa oli Rollekin mukana, mutta kun ei suostunut kulkemaan, vein takaisin tarhaan ja pyöräiltiin vaan Iitan kanssa. Lämmintä oli vielä + 17 astetta... Seuraavat lenkit vapaana metsästysmailla :lol:
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2378
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Vuosi 2012

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Syys 17, 2012 7:06 pm

Perjantaina ja lauantaina Perämeren Lohiajojen ylituomarina. Koiria oli 18 Ajokoirayhdistyksestä, yhteensä 22 koiraa. Koirien taso oli kova, kaikki oli joko kaksva, tai kva. Samoin tulostaso oli tämänsyksyn olosuhteisiin ja jäniskantaan nähden erinomainen. Koirat ajoivat 7 ykkös-, 4 kakkos- ja 3 kolmostulosta. Osa koirista ei löytänyt kuin uhden ajettavan, myös tyhjiä hakueriä oli.
Tänä vuonna kokeella ei ollut kansainvälistä arvoa.
Kuvia kotisivujen puolella.
Tämmöisen muistamisen sain ylituomarilahjaksi, entisen työnantajan materiaalia.
Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2378
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Vuosi 2012

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ke Syys 26, 2012 6:53 pm

Tänään tuomarina Karungin Erän kokeessa, arvostelevana ollut koira ajoi hienosti - varsinkin ensimmäisen erän - ja sai ykköstuloksen, voitti kokeen ja tuli käyttövalioksi. Onneksi olkoon Juhanille ja Miskanvikalle. :)
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2378
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Vuosi 2012

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Loka 29, 2012 9:01 pm

20.10. tuomarina Kalottiottelua vastaavassa kokeessa ruotsalaiselle hamilton nartulle. Päivä oli mukava ja enlannikielellä tultiin juttuun :lol: Hamiltton narttu oli miellyttävä kokemus koirana. Voisin ottaa omaan tarhaan :wink:
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2378
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Vuosi 2012

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Loka 29, 2012 9:06 pm

Viikonloppu 26.-28.10 oli Pohjan Lohko Keminmaassa. Olin tuomarina molempina päivinä. Sunnuntain koira menee parin viikon päästä olevaan KILPAan. Kiitokset mukavasta viikonlopusta molempien koirien omistajille ja toiselle tuomarille :lol:
Valitettavasti lauantaina ei tullut kamera mukaan :-(

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2378
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Vuosi 2012

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Marras 02, 2012 4:15 pm

Tuomarina PK-ssa, ei tullut ykköstä, oli senverran mielenkiintoinen keli, jäniksestä ei jäänyt jälkiä, koiraa upotti pohjia myötem. Lumi painunut tiiviiksi ja oli kosteaa.
Koirana oli Tarvonmäen Laura, olis ollut mukava kuunnella komiaa haukkua pitempäänkin :)
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2378
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Vuosi 2012

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Marras 05, 2012 12:07 am

Tänään koiranohjaajana LAYn kisoissa. Aamulla satoi hienoisesti lunta joka päivän aikana muuttui rännäksi ja loppui iltapäivällä. Koirana oli Tahvonmäen Reetta.
Sattui pikku kömmähdys, kun koiraa kiinnihakiessa erien välillä puron jää petti ja putosin puroon kastellen molemmat kengät ja toisen housunlahkeen melkein munia myöten.
Sitä sitten kuivattelin toisen hakuerän ja osin ajoeränkin aikana, onneksi oli vain + 0 astetta :lol:
Kuva
Kuva


Layn kisa kasvattaa joka vuosi suosiotaan, nyt oli kisaan ilmoittautunut 33 koiraa, 30 starttasi aamulla. Keli oli lähes kaikille lumikeli ja tulostaso sen mukainen - 12 ykköspalkintoa muutama kakkonen, pari kolmosta, muutama nolla ja luopuminen. Kokeen voitti Syysaamun Mierka, Roi, 97,50 pistettä. Onnea voittajalle.
Sihteeri "muistamisineen" :)
Kuva

... ja voittaja palkintoineen :)
Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2378
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Vuosi 2012

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Marras 12, 2012 4:25 pm

Viikonloppu 9.-11.12 Rovaniemellä Helsingin Kennelkerhon edustajana KILVAn tuomarina. Perjantaina matkattiin Tuulan, Juhan, Pirjon ja Einon kanssa Rovaniemen Ounaspirteille, joka toimi KILPA 2012 keskuspaikkana. Palkintotuomarioikeuksien tarkistuksen ja majoituksen jälkeen kuunneltiin ylituomari Ville Pennasen puhuttelu ja muodostettiin ryhmät lauantaille. Koirien arvonta oli suoritettu jo torstai-iltana. Senjälkeen iltapala ja kämpille saunomaan ja nukkumaan.
Olin saanut tutun kämmisporukan Pauli ja Paavo R:n kanssa. Sohvalla pötkötti Rollen sisko Kuusitarhan Iitu.
Lauantaiaamuna herätys klo 5.00, aamupalalle ja ryhmä kokoon ja siirtyminen maastoon, koirana nuori uros Seikkapuun Simo. Koira irti tasan klo 8.00 ja kuuntelemaan, milloin ajo lähtee. Minuttituomari/opas Jari S kertoili jänisten oletetuista olinpaikoista ja ajoreiteistä, tunsi hyvin maaston. 73 min jälkeen jänis taisi lähteä vähän karkkona... muutama haukahdus hiljaisuutta ja sitten ajoa. Kuunneltiin aluksi n 600 m päästä, mutta ajo loittoni ja perään oli lähdettävä Arto O kanssa. jänis ei tainnut olla ennen koiran ajettavana, kun eteni pienesti kaartaen koko ajan eteenpäin ja piti meitäkin liikkeessä koko ajan. Siirtymää tuli n 4-5 km ja tultiin lopuksi tievahdin kohdalle tielle, josta aamulla mentiin ekaerän aloituspaikalle. Ylituomariryhmä oli saanut viimeiset minutit kortille, joita me ei kuultu, joten koko ajo tuli siten kuulluksi.
Vieraita kuljettanut Juha L vei meidät takaisin aloituspaikalle ja sieltä siirryttiin autolla toiselle erälle. Ilma oli muuttunut päivän aloituksen - 8 asteen pakkasesta parin asteen pakkaseksi purevan tuuliseksi ja räntäsateeksi. Ekaerän aikana kastuttiin sisältäpäin ja nyt toista ajoa ootellessa alkoi ilkeästi kylmää. Niinpä käveltiin tietä edestakaisin ja seurattiin koiran työskentelyä gepsistä n 100 -600 m etäisyydellä.
Maasto oli metsätraktorin uran toisella puolen 15 -20 v vanhaa istutuskuusikkoa ja toisella puolen normaalian havumetsää, erinomainen maasto.
Koira kyllä yritti hakea laajalta alueelta uran molemmilta puolin, mutta jänis ei löytynyt 167 min aikana ja erän lopuksi koira oli melkein 1,5 km kaukana.
Tievahti vei meidät koepaikalle ja Jari S ja Hannu S jäivät hakemaan koiran pois metsästä.
Korttien luovutuksen ja saunomisen jälkeen oli muistamisten, juhlaillallisen ja sunnuntain ryhmien julkistamisen aika. Sitten taas nukkumaan sunnuntain herätystä varten.
Heikki K kävi koputtelemassa ovia puoli kuuden aikaan ja aamupalalle, ryhmä kokoon ja siirtyminen metsään.
Maasto-opas Matti M teki tottuneesti heti tulet, kun saavuttiin maastoon.
Sunnuntain koirana oli Sami L ja Kalevi E ohjattava/omistama Korpilehdon Kiira. Haku kesti 117 minuttia, jonka aikana vierailijaryhmä saapui kuuntelemaan "ajoa". Aluksi ajo pyöri kuuluvilla, loittoni sitten, joten jakauduttiin kahteen ryhmään ja me lähdettiin autolla toiselle metsäautotielle, jota sit käveltiin noin kilometri ja oltii tuulen alapuolella "aitiopaikalla" seuraamassa ajoa.
Ajo pysyi melko pienellä alalla koko ajan, joten ei tarvinnut paljoakaan liikkua. Toinen ryhmä siirtyi maastossa koiran jälkiä seuraten melkein ajon sydämmeen.
Näin saatiin minutit talteen.
Toiselle erälle siirryttiin taas autolla ja koira hakemaan ja me Arvo R kanssa täyttelemään eka erän kortteja. Ajo läksi kuitenkin 13 min päästä, joten minuttituomari Tarja Y alkoi kuunnelle ja vetää viivaa...
Paisteltiin makkarat ja kahvisteltiin ajoa kuunnellen, joka oli siirtynyt kiertämään pitkää harjua. Läksin harjun reunaa ajon suuntaan noin kilometrin, ajo nousi puron jälkeen vaaranlaelle ja kävi aika kaukana vaaran toisella puolen. Kiersi vaaran parikertaa ja palasi harjulle.
Erän loputtua täytettiin kortit, ajettiin koepaikalle, luovutettiin kortit, syötiin lihakeitto, kämpille pakkaamaan kamppeet ja kuuntelemaan ylituomarin loppupuheenvuoro, tulosten julkistus, valokuvaukset ja lähtökahvit. Sitten vaan kotimatkalle.

Hakatien Rico teki historiaa voittaen KILVAn toisen kerran peräkkäin ja ollen ensimmäinen uros tässä saavutuksessa.

Onneksi olkoon Ville ja Matti Hakatien Ricon erinomaisesta suorituksesta.
Onneksi olkoon myös Paavo ja Pauli Kuusitarhan Iitun kolmannesta sijasta ja koko v 2012 KILVAn parhaasta tuloksesta sunnuntaina.
Onnea myös Sami L ja Kalevi E Korpilehdon Kiiran toisesta sijasta ja onnea lauantaina ajetun käyttävalion arvosta. :lol: :lol: :lol:

Kiitokset myös järjestäjille erinomaisesti järjestetystä KILVAsta Rovaniemellä, maastot, maasto-oppaat, tievahdit ja kaikki muukin järjestely oli erinomaista. Oli mukava olla viikonloppu Rovaniemellä :lol:

ps. muutama kuva kotisivujen puolella.

XX Hakatien Rico omistajineen.
Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2378
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Vuosi 2012

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Marras 25, 2012 10:15 pm

Eilen 24.11. tuomarina City Sport -ajoissa. Arvosteltavana koirana erinomainen uros AriAlin Arttu. Mukavanoloinen koira, vähän tiukka, ajoi kuitenkin erinomaisella haukulla yli 88 pisteen ykkösen. Kaikin ppuolin mukava päivä, niin koiran, kuin koko ryhmänkin osalta :) :lol:
Kuva
Kuva


Kisan voitti xx Tahvonmäen Piki, http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoir ... %2F08&R=51

Tulos 98,00 p
Om. Jouko Ratilainen, Urheilutie 10 D, 80400 Ylämylly. 0400179097.

Onneksi olkoon omistajalle ja kasvattajalle.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2378
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Edellinen

Paluu Ryhmä 6 Ajavat ja jäljestävät koirat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron