Loukonpuron kasvatit kausi 11-

Loukonpuron kasvatit kausi 11-

ViestiKirjoittaja Antti » Su Elo 21, 2011 6:04 pm

Toivoisin kuulumisia Loukonpuron kasvateista tänne. Kuinka alkanut kausi on lähtenyt tai lähtee käyntiin ja etenee vuosien 2009 ja 2011 pennuilla.

Ehton kanssa olen muutamia puolen tunnin reissuja käynyt metsässä. Vasta alkutotuttelua. Enimmäkseen oltu kotioloissa ja käyty lähipiirissä kävelyllä ja tutustuttu maailmaan. Mukavanoloinen ja räväkkä alku.

Siirin kanssa 20. elokuuta yöllä metsään. Haki vajaa 2,5 tuntia ok, muttei löytänyt mitään. Viihtyi hyvin metsässä, yhteydenpitoväli 10-40 minuuttia.

Tänään 21. elokuuta puolikahden aikoihin papan ja Siirin kanssa metsään. Irtilaskupaikka oli semmoinen peltotie, ympäristö taimistoa, hakkuuaukeaa ja heinän siemenellä ja "lietelannalla" (liete kerennyt kuivata) kylvettyjä peltotilkkuja. Kauempana tiestä näkyi kuusikkokoivikkokangasta.

Siiri haki 15 minuuttia ja näppäsi taimikosta ajon. Vajaan puolituntia jänis pyöri taimikon ja kankaan rajaseutua ennenkuin tuli ensimmäisen kerran peltotielle ja hyppäsi siitä pellolle. Pellonlaitaa se kulki reilu 200 metriä, heitti perät ja hyppäsi vihelikköön piiloon. Siiri ajoi hyvin paluuperien päähän asti, mutta teki paluuperien kohdalle 26:n minuutin hukan. Hukanselvittelyssä Siiri luotti vahvasti nenäänsä ja haki metsäänmenokohtaa nenä maassa pellolla pyörien.

Viimein Siiri keskitti hukkatyöskentelynsä pellolta metsänpuolelle ja nosti uudelleen liikkeelle ajettavan, joka samantien pinkaisi viheliköstä uudelleen pellolle ja painoi korvat luimussa kiitolaukkaa pellon poikki makuupaikkaansa kohti. Siiri tuli pellolle vajaan minuutin päästä ja ajoi sujuvasti nenä ilmassa hajuvanaa pitkin.

Ajo pyöri jälleen lähtötaimikossa ennenkuin jänis käväisi peltotiellä, mutta palasi samantien takaisin taimikkoon. Siiri ajoi tielle, tutki jatkuuko jälki tien yli tai tietä pitkin, ja kun ei jatkunut, niin alkoi selvittämään, mihin jänis oli siitä mennyt. Tuli 6:n minuutin hukka, joka ratkesi näkölähtöön. Seuraavan gps:n paikkatiedon haukkulaskuri näytti 119 haukahdusta tuolle minuutille. 8) Normaali ajossa haukkutiheys on 35-80 haukahdusta per minuutti. Harmi kun haukku on muuten huonolaatuista, edelleen räksähtävää.

Noin viidentoista minuutin päästä Siiri teki metsään katkon ja aloin huutelemaan sitä pois... meni noin 3 minuuttia kun Siiri tuli luokse, sai kehut ja makkaranpalasen. Siitä lähdettiin kotiin hyvillä mielin.

Ihan mukava kahden tunnin "reissu": haku noin 15 min, ajoaika 67 minuuttia, loput hukkaa... :)
Nyt on syksy!
Antti
 
Viestit: 72
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 11:26 pm

Re: Loukonpuron kasvatit kausi 11-12

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ti Elo 23, 2011 1:13 am

Laitanpa aluksi Iitan tämänsyksyn ja tämänpäivän ensimmäisen suorituksen :lol: Iita ajeli vielä, kun läksin käymään kotona... oli kuusi tuntia samanlaista ajoa, kun kortillakin. :) Iita kiinni 02.30, ei ollut enää ajossa, metsässä kuitenkin. Tuli, kun painelin äänitorvea ja huusin nimeltä.

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Loukonpuron kasvatit kausi 11-12

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ti Elo 23, 2011 6:11 pm

Tänään Rollen kanssa ekaharjoituskerta pienessä vesisateessa.maasto oli sama, ku eilen. Jänis vaan meni kesälliselle savottaraiskiolle ja sinne Rollella tuli kaksi pitkää hukkaa.:-(
Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Loukonpuron kasvatit kausi 11-12

ViestiKirjoittaja Antti » Ti Elo 23, 2011 8:37 pm

Isukin ja mammelinkin ajot kelepaa otsikon alle. :)

Laitapa huomena Jukusta infoa, varmaankin käytät mehtäsä sitäkin jo?

Ja laittakaa muutkin Iitan jälkeläisiä omistavat tietoa ajojen kulkemisista...
Nyt on syksy!
Antti
 
Viestit: 72
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 11:26 pm

Re: Loukonpuron kasvatit kausi 11-12

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ti Elo 23, 2011 9:14 pm

Kyllä Iitan ja Rollen ajot aivan hyviä ovat, varsinkin, kun ottaa huomioon, että Iita teki 13 pentua ja osa leikkauksella :) Nyt pennut vähän yli kolme kk. Iita käynyt pyörälenkilla kymmenkunta kertaa. Näköjään auttaa...
Rolle taas tarhasta melkein suoraan kesän jäljiltä metsään, ei halua juosta pyöränvierellä, pelkää ja laittaa p--seen maahan. En viitsinyt väkisin juoksuttaa.

Tässä Kustin kuva, karva ei liillä, kun on niin rapanen tarha... monta päivää satanut vettä -> hiekat aivan kuravelliä.

Nurkkakuvassa "pussaillaan" Pirtan kanssa :lol: Tulee melko näyttävä narttu :wink:

Huomenna käyn testaamassa Reetan Simossa. Pentti oli aikeissa lähteä sillä Topin Kisaan (27.8.), minun sorsastusreissu "pilasi" suunnitelmat :-(

Juku on seuraavana vuorossa, katsotaan ehdinkö käyttää sitä torstaina tai perjantaina... kaikenmaailman kokoukset ja näyttelyharjoitukset painaa päälle... :-(

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Loukonpuron kasvatit kausi 11-12

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ke Elo 24, 2011 10:34 pm

Reetan testaus meni aivan mukavasti. Haki 7 minuttia ja ajoi noin puolet neljästä ja puolesta tunnista.Hukan selvittely ei oikein sujunut, ajovauhti erinomainen. Sulavaliikkeinen koira. Ääni parantunut viimevuotisesta, joskin kuuluvuus edelleen vain hyvä, muuten mukavaa kuunneltavaa, sopivan tiheä haukku.
Kiinniotto helppo näköetäisyydeltä, tulee kutsumalla, muuten saa puhallella torveen aivan vapaasti - ei tule tykö.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Loukonpuron kasvatit kausi 11-12

ViestiKirjoittaja Kalevi » To Elo 25, 2011 5:12 pm

Tänään Jukun kanssa ekakertaa tällekaudelle harjoituksissa. Piirtelin viivaa. Mikon Neri oli mukana "sotkemassa" ensimmäistä ajoa. Tämä oli vaan harjoitusta ja Nerille kunnon kohentamista kanalintujahtia varten, siksi ei niin vakavaa. Jukun heikkous on vähän huonosti kuuluva ääni, ajo on sujuvaa, mutta jos meinaa saada kaiken paperille, joutuu kyllä seuraamaan ajoa koko ajan. nyt pari pätkää UPn vihreän valon vilkutuksesta, en halunnut mennä niin lähelle, että Neri olis jatkuvasti häirinnyt ajoa. Katsotaan ensi kerralla, miten ajo kulkee, jätän Nerin kotiin.
Tämmöinen lappu tuli:
Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Loukonpuron kasvatit kausi 11-12

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Elo 28, 2011 5:39 pm

Tänään taas Jukun kanssa harjoittelemassa. Oli kovin lämmin päivä + 19- +22. Päästiin metsään vasta yhdeksän jälkeen. Koira irti klo 9,30, haki 143 minuttia ja ajoi 98 minuttia. sitte oltin koiran kiinni sellaisesta soistuneelta metsälämpäreeltä, jossa puut kaatuilleet sikinsokin ja melko koste maa muutenkin. ajo oli takkuilevaa, lie jhtunut - ainakin osaksi - maastosta. Ei meinannut antaa kiinni :evil:
Korjaus siksi: Ansiopisteiden skaala on 1-10, lisätietopisteiden skaala 1-5.

Kuva

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Loukonpuron kasvatit kausi 11-12

ViestiKirjoittaja Antti » Su Elo 28, 2011 6:54 pm

Siirin kauden kaksi ensimmäistä ajoa olivat n.65-70 minuuttia hyvää ajoa erää kohti, ajettavat todettu keväällisiksi koltiaisiksi. Tänään oli heikompi päivä, kuulin vain haunaikaisia älähdyksiä/pyrähdyksiä pyille (näköhavainnoin todettu) ja 15 min "pätkän" oletettavasti jäniksen perässä. :) Epäilyttävää tuossa ajossa oli se, että se painoi liki viivasuoraan vajaan kilometrin lopahtaen kankaikon kivikkoiseen louhikkorinteeseen. Aivan kuin jäniksellä olisi ollut reikä valmiiksi tiedossa, ajo kertakaikkiaan töppäsi kuin tiiliseinään, mutta mitään varmuutta en asiaan saanut. Toista jänistä Siiri haki noin puolitoista tuntia, kaiveli yli tunnin jäljellä, mutta ei vain saanut liikkeelle. Klo 10:en mennessä lämpötila oli kohonnut likipitäen kahteenkymmeneen celsiukseen, joten koin parhaaksi "pillittää" Siirin autolle. :) Ei ollut enää kosteutta maastossa, koira oli tassuista pitäen rutikuiva kiinniotettaessa.
Nyt on syksy!
Antti
 
Viestit: 72
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 11:26 pm

Re: Loukonpuron kasvatit kausi 11-12

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Syys 04, 2011 7:41 pm

Kävin mie toissapäivänäkin Jukun kanssa metsällä. Haut ovat tunnin kahtapuolta, ajot sit semmoista 180 minuttia. On ajossa hukkiakin, mutta yleensäottaen ovat pitkiä. Toissapäivän ajo pyöri kesällä aukaistuilla ojilla ja osassa oli tehty ensiharvennus. Vaikeusaste aivan riittävä kuivalle kelille... ei kenkä kastunut.

Ei kastunut kenkä tänäänkään :lol: Maastoon ja koira irti klo 10.10. Haku oli pitkä kaksi tuntia kymmenen minuttia. Oli kyllä kuiva ja lämmin keli, iltapäivällä l'ämpötila oli varmaan lähellä +20 astetta. Ensimmäine 90 minuttia oli tosi hyvää ajoa, sitte tuli ensimmäinen hukka (20 min) sitten taas 60-70 min hyvää ajoa ja taas noin vartin hukka... sillai se meni 17.20, jolloin ammuin jäniksen.
Tällaisessa maastossa jänis pyöri klo 13.20 - 17.20. Koira irti klo 10.10, ajo läksi 12.20, olin jo luovuttamassa, kun "astu naulaan" :lol:
Kuva

Lopulta erehty, meni muutaman kerran vanhaa metsätraktorin jälkeä... :lol: Kotona otettu kuva, puhelin oli autossa päällystakin taskussa, kun oli niin kuuma iltapäivä :lol: Jukun tämän kauden ensimmäinen :wink:
Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Loukonpuron kasvatit kausi 11-12

ViestiKirjoittaja Antti » Su Syys 04, 2011 8:02 pm

4.9, nätti keli, koira vartin yli seitsemän irti, lämmintä plus 10.

Siiri haki kolme varttia. Sittenpä tönäisi 350: metrin päästä normikokoisen jäniksen taimikon ja turvepohjaisen metsikön reunamilta liikkeelle. Yhden noin kymmenen haukahduksen sarjatulen antoi haun aikana, muuten hiljainen haku ja selvä lähtö.

Puolituntia jänis kiersi maastossa, sitten puikkasi tielle ja hävisi laukalla mutkan taakse. Noin minuutin päästä jäniksen perässä tuli hirviemä ja kaksoisvasat, painoivat suoraan yli tien. Noin 7-8 minuuttia myöhemmin tuli Siiri pätkivällä haukulla tielle ja lähti älähdellen seuraamaan jäniksen jälkeä tietä pitkin.

Muutamasata metriä Siirin edettyä tuli jänis jo takaisinpäin tietä ja puikkasi metsään samasta reiästä kuin mistä oli tielle aiemmin tullut. Ilmeisesti oli lyönyt tienlaitaan odottelemaan ja kun koira oli painanut ohi, oli lähtenyt lipattamaan koiran selän takaa tietä takaisinpäin... :lol: Yritti "vanhanaikaisia"...

Paluuperille Siirille tuli kyllä parinkymmenen minuutin hukka, mutta viimein hoksasi jäniksen jujun ja palaili parin haukahduksen kera tietä takaisin jäljen perässä. Sattuipa vielä hoksaamaan ensiyrittämällä, mistä jänö oli hypännyt sivuun ja sukelsi perässä vihelikköön.

Hyvästä tietyöskentelystä huolimatta seuraavaksi tulikin vanha kenraali täyteen niin, ettei kuulunut kutvahdustakaan. Jänis oli lyönyt maate, ja vasta pitkän hukan jälkeen Siiri osui samaan puskaan ajettavan kanssa... Siitä seurasikin puolituntia sujuvaa ajoa, jonka aikana kaveri pääsi ampumaan jänistä, tosin huonolla menestyksellä... Noin kymmenen minuuttia ampumisen jälkeen Siiri teki parinkymmenen minuutin hukan metsään, jonka jälkeen ajoi vielä viitisen minuuttia ennen uutta hukkaa ja kiinniottoa.

Maasto oli rutikuiva kiinniottohetkellä ja lämmintä auringon porottaessa n. 17-18. Tennari- ja teepaitakeli.

Semmoinen "muutaman tunnin erä" tällä kertaa. Pikkuhilijaa. :lol:
Nyt on syksy!
Antti
 
Viestit: 72
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 11:26 pm

Re: Loukonpuron kasvatit kausi 11-12

ViestiKirjoittaja Kalevi » To Syys 08, 2011 6:43 pm

Tänään tuomaroinnin jälkeen iltapäivällä n. klo 13.00 Jukun kanssa metsään. Lämpötila +14 astetta, kuiva tyyni keli. Haki 22 min, pers'lähtö, ajoi 40 min ja tuplapummi. Koira 4 minuttia jäljessä, etenee kun juna, ei ota juurikaan sivuaskelia. jälkitarkka. Jänis teki 18 min kierroksen ja tuli takaisin, ammuin melkein samoilta jalansijoilta, kun ekakerrankin - tuplapummi :-( Horsmat vaa pölisi... Juku tuli saman neljä minuttia jäljessä haukkuen, eteni sata metriä ja per'lähtö. Kiivata ajoa yhden risukkoisen ojan varteen ja siihen ajo katkesi. Neri haukkui autossa niin voimakkkaasti, että laskin sen jäljelle. Seurasi sitä ja hävisi metsään. Juku kiersi ainakin kaksi kertaa ajojäljen, ei "löytänyt" ajettavaa vaikka meni molemmilla kerroilla juuri siitä, mistä näin jäniksenkin kulkevan. Puhaltelin torveen, Juku tuli sopivasti ajojälkiä ja kytkin koiran ja autoon (klo17.15) ja puhaltelin lisää. Neri viihtyi metsässä... kävin ajelemassa pikku lenkin, ei havaintoa koirasta. Palasin aloituspaikkaan ja oottelinVähän yli kuusi koira tuli tielle ja siitä autolle. Läähätti melko paljon, oli kyllä rypenyt ojassa :-(

Juku olis koekunnossa...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Loukonpuron kasvatit kausi 11-12

ViestiKirjoittaja Kalevi » La Syys 10, 2011 4:57 pm

Tänään seitsemän jälkeen metsään. Yöllä satoi vettä, maa sopivan kostea. lämpötila toistakymmentä astetta, en katsonut tarkkaan. Olin toissapäivänä Jukun kanssa, eilen Iitalla nyt Jukulla, huomenna Rollella... Haku oli toista tuntia, ehdin siinä kävellä pikku lenkin ja saaliiksi tuli poikametso :-) Lopulta parkaisi ja sujuvaa ajoa kesti viitisen minuttia, sit rupesi takkuamaan. Ensin arvelin, että risukkoinen korkeaheinäine vanha hakkuus tekee hankaluutta, yritin passata yhdellä kivellä, mutta kun en nähnyt ajettavaa, enkä ajajaa, menin katsomaan milainen se ajoura oikein oli.
No kuiva sorapohjainen ojahan se siellä heinikon keskellä, heinät kaatuivat ojan yli ja tekivät siitä "tunnelin". Samanlaisia ojoa oli muutama muukin, joten koira ajoi soratielläalue on muutama sata metriä kanttiinsa... kolmatta tuntia Juku piti liikkeellä ajettavaa en nähnyt. sit tuli kahden tunnin hukka, jolta otin koiran kiinni ja kotia.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Loukonpuron kasvatit kausi 11-12

ViestiKirjoittaja Kalevi » To Syys 29, 2011 7:38 pm

Nyt oon käynyt kaikkien pentujen kanssa tutustumassa niiden tulevaan työmaahan, ainakin kerran. Ei oo sanottavia eroja... Kaikki tervepäisiä, eivät "puklaa"autoon :)
Tänään oli Pirta ja Jesse kahdestaan. Satoi pientä tihkusadetta, tai oikeastaa sumu oli niin sakea, että satoi tihkuna maahan. Annoin pennuille heti autola vähän eilen hakemaani hirvenlihaa ( jakoporukan roippeita) ja kutsuin muutamia kertoja niitä takaisin ja palkitsin lihappalalla. Sit siirryttiin metsään. Hidasta kävelyä ja pysähdyksiä, aina kun jokin haju kiinnosti. Jesse söi kaikki tuoreet jäniksenpapanat :shock: muut pennut ovat tyytyneet vaan nuuskimaan.
Tunnin päästä olivat niin itsenäisiä, että piti oikein tutkalla seurailla, kun yhteydenpito loppui kokonaan. Pennut kyllä merkkasi syönnöspaikat, ei kuitenkaan saatu jänistä liikkeelle. Seuraavalla kerralla - ainakin nämä pennut - pitää viedä metsään yksitellen. Kaksi ja puolituntia taaperreltiin, muutama pyy nousi edestä, vähän niidenkin jälkiä nuuskivat, eivät senkummemmin seurailleet.
Taas heitin pari jäniksennahkaa ja käpälät tarhaan, hyvin kelpaavat. Katsotaan onko sillä syttymisen kanssa mitään merkitystä.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Loukonpuron kasvatit kausi 11-12

ViestiKirjoittaja Antti » Su Loka 09, 2011 7:53 pm

Tämä palsta ei ole tainnut oikein tavoittaa Loukonpuron kasvatteja, vain minä ja Vänskä ollaan jotain kommentoitu. :lol: Olisi mukava kuulla muistakin kasvateista.

Siirin ajot ovat vaihdelleet viimeaikoina 25:sta minuutista 2,5 tuntiin. Pisin sujuva ja suht yhtenäinen ajo on ollut 3,5 tuntia, tuona aikana oli pari kolme yli tai alle kymmenen minuutin hukkaa. Haukkutiheys vaihtelee gps:n haukkulaskurin mukaan sujuvassa ajossa 80-120 haukun välillä. :) Tieajot (50m-1km) Siiri hoitaa monesti aivan tyylikkäästi täydellä haukulla ja perkaa sivuhypyn kohtuu ripeästi, mutta väärän mielikuvan välttämiseksi täytyy myöntää, että monta loppuhukkaakin on Siiri tielle tänä kautena tehnyt. :lol:

Kaksi jänistä ollaan Siirille ammuttu, ensimmäinen parinkymmenen minuutin ajoon ja toinen viime keskiviikkona reilun kahden tunnin ajoon. Keväällisiä "vilskareita" kumpainenkin saalis. :lol:

Hakuvarmuus on hyvällä tasolla, tosin muutama tyhjäkin reissu on tullut. Esim. syksyn toistaiseksi ainoassa kokeessa Siiri haki 240 minuuttia löytämättä edes yöjälkeä. :lol: Harjoitusretkillä jäniksiä on löytynyt tasaisesti. Siiri vaikuttaa aivan hyvältä ylösottajalta jäljen löytäessään, mutta luonnollisesti yöjälki itsessäänkin vaikuttaa haun kestoon, ja joillakin pitkillä ja mutkittelevilla yöjäljillä on saattanut kestää parikin tuntia nuohota jänis ajolle.

Esihakijana Siiri kehittyy hiljalleen, hakulaajuus vaihtelee noin 150-400:n metrin välillä. Joskus toivoisin hieman laajempaakin hakua, toisaalta Siirin haku on tyyliltään peittävää, eli se hakee toivomani alueen kunnolla, eikä motita jäniksiä.

Milloinka Vänskä tulee kyläilemään Kannuksen suunnille? Joutaisit ottaa vaikkapa Jukun mukaan, olis mukava nähdä, minkälainen koira se on Siirin verrattuna. :lol:

Ps. Ehton kanssa vielä etsiskellään sitä ensimmäistä jussia... :lol:
Nyt on syksy!
Antti
 
Viestit: 72
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 11:26 pm

Seuraava

Paluu Ryhmä 6 Ajavat ja jäljestävät koirat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron