Vuosi 2007

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Maalis 18, 2007 11:37 am

Tää nyt ei kuulu paljoakaan ajaviin koiriin (mukana ajavienkoirien jaoston kavereita), laitanpa kuitenkin. Olin Heinijängän "juottopisteellä" jakamassa mehua, ruusunmarjakeittoa ja pikku suolasta eilen "rajalta rajalle" hiihtotapahtumassa. Hiihtäjät oli lähtenyt viikko sitte Kuusamosta ja hiihtivät Tornioon. Viimeinen etappi oli Kallinkankaalta Tornioon. Yhteensä yli 100 hiihtäjää oli lauantain joukko. Baskeja, espanjalaisia, italialaisia, sveitsiläisiä, ranskalaisia, saksalaisia, jenkkejä, kanadalaisia ja muutama suomalainen, ikähaitari 20-70 vuotta. Osaavat olla hauskoja ja nauttia elämästään... kannattaisi ottaa oppia.

Samaanaikaan oli kaupingissa Superpilkit voittaja sai kalaa yli neljä kiloa.
www.superpilkit.net
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2345
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Touko 20, 2007 8:29 pm

Kävin torstaina katsomassa yhtä pentuetta. Olivat 10 päivän vanhoja, nätti tasainen pentue. Sain vahvistuksen puhelimessa varaamalleni narttupennulle.
Miina joutuu väistymään uuden tulokkaan tieltä...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2345
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » La Heinä 14, 2007 11:34 pm

Miinan maallinen vaellus loppui 15.6.07 klo 23.50... R.I.P.

Lauantaina 30.6. hain uuden narttupennun Helatorstaina katsomastani pahnueesta Kiihtelysvaarasta. Hirvosen Antilla oli minua miellyttävä yhdistelmä, osa sukutaulun koirista on tuttuja jo 80 -luvulta aiemman kotipaikkani lähellä kasvaneita, kokeissa kuultuja. Taustalta löytyy myös ne koirat, joita vaalin Miinassakin.

Minusta Martta olisi ollut aivan sopiva nimikin pennulle, mutta kotijoukot päätti toisin ja koirasta tuli Karsikkokankaan Iita. Iita on tomera, utelias ja tervepäinen koiranalku, ei pitänyt minkäänlaista ikävää, eikä kuolannut tai voinut pahoin heti ekalla autokyydillä (n. 60 km). On alusta asti ollut sisäsiisti, nostaa sellaisen metelin, että ulos on päästävä (yöt sisällä).

Ru'uaksi käy jo samat eväät kuin aikuisillekin koirille, mutta rustoluut ja eläimille tarkoitettu jauheliha on yliveto, ne maistuvat parhaiten.

Kakkapökäleet ovat yhtä kovaa jöötiä, helpot kerätä pois nurmikolta.

Tänään A-Riitta laittoi sille Oskun nahkaisen kaulapannan ja kävi taluttelemassa postilaatikolla (n. 300 m), kulki kuin vanhat koirat, yleensäkin on hirmu nopea oppimaan. Kotipihapiirinkin on jo tutkinut leikatun nurmikon osalta melko tarkkaan.
Kuva

Kuva

Rolle ja Juksu ottivat yhteen - toisen kerran - ilmeisesti Iitan "päältä"... molemmille tuli pitkä antibiottikuuri. Järjestys ei vielä selvinnyt :-(
KuvaKuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2345
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ti Elo 21, 2007 8:27 pm

Nyt on sitten jahtikausi 2007 avattu. Sorsajahdissa Viinijärven Matkalahdella katseltiin isoja sorsaparvia Ossin kanssa maanantaiaamuna. Kun h-hetki koitti oli kaikki sorsat ilmassa heti kahdentoista jälkeen, ei ollut sihti kohdallaan ja ennakotkin oli erit kuin kiekkoradalla. Heinäsorsia oli vähän, haapanoita ja taveja riittävästi.
Porukkaakin oli vähänlaisesti ja koiraporukoita ei ollut yhtään - varmaan johtui maanantaista. Saalista tuli yhteensä paistin verran. Mutta oli mukava muistella menneitä...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2345
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » La Syys 08, 2007 8:29 pm

Su 2.9. Topin kisassa tuomarina, arvosteltavana nuori lupaava uros. Toisella erällä jänis meni ojitetulle alueelle, josta ei halunnut tulla pois. Vähän takkusi...

La 8.9. Seurojen mestaruuskisat. Juksu tuli TMSn kolmanneksi, koko kisassa kahdeksanneksi, tuloksella 81.29 pistettä.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2345
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » La Syys 15, 2007 9:02 pm

La 15.9. Rollen kanssa Simon kokeessa. Aamulla heräsin neljältä, kun peltikatto tuntui hajoavan kun vettä tuli niin paljon. Kuudeksi koepaikalle... vettä satoi koko ajan. Seitsemäsi koemaastoon, vettä satoi koko ajan. Rolle irti klo 7,11, haki mielestäni erinomaisesti, mutta jänistä ei vain löytynyt. Siirryttiin kävellen pari kertaa, mutta ei auttanut, vettä satoi koko ajan. Ylituomarin luvalla siirryttiin autolla toiselle erälle varattuun maastoon, koira irti, haki edelleen erinomaisesti, vettä satoi hiljalleen koko ajan, jänistä ei vain löytynyt. Muutamaa minuttia ennen erän loppumista koira tuli tietä pitkin vasenta etujalkaa ontuen tuomariryhmän luo ja katseli siihen malliin, että tällainen päivä tänään...
Ei ole Simon jäniskannat hetikään Tornion jäniskantojen veroiset, ei kuitenkaan pitäisi olla jänisruttoa. Pitää jatkossa käydä harjoittelemassa siellä, oppivat hakemaan... ja maastot ovat täysin erillaiset(karummat), kuin Torniossa.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2345
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Syys 23, 2007 8:14 pm

La 22.9. tuomarina Sattajärven kokeessa, 10 koiraa, kaikki palkittiin.
Tulosveikkaus onnistui melkein nappiin, voittajan tulos 94,46 pist. Onni suosi myös tuomareiden kesken arvottua palkintoa, me voitettiin sekin.
Illalla oli Lohiajojen loppukatselmus... karaokea tuli lauletuksi.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2345
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ti Loka 02, 2007 11:41 pm

Ti 2.10. Rollen kanssa Tornion pitkässä kokeessa. Vesisade loppui aamuyöstä, lämpötila +10 astetta lähes tyyni ilma. Rolle irti klo 7.10, haki 15 min. Oltiin samassa maastossa kuin edellisenä päivänä olin Juksun kanssa. Ajettava oli pienehkö jänis, kulki pienempää lenkkiä kuin eilinen jänis, mutta kuvio oli sama.
Ensimmäisten 80 min aikana yksi kolmen min katko, kaksi kahden min katkoa ja loput puolesta - yhteen minuttiin. Sitten joko kanahaukan ilmestyminen taivaalle, tai se , että mentiin tiellä jäniksen ylijulkupaikalle teki sen, että 84 min kohdalla tuli totaalinen hukka... loppuhukka.
Hain koiran pois, ontui vähän vasenta etujalkaa, siirryttiin autolla n. kilometri takaisinpäin, koira irti ja nuotion tekoon. Rolle haki ensimmäisen puolituntisen hyvin, tuli sitten melkolähelle meitä... ontui selvästi... saattelin koiran metsään ja palasin tielle, koira tuli näkösälle parinkymmenen min kuluttua, jatkoi tien toisella puolen olevan viimevuotisen aukon tutkimista, mutta selvästi aristi vasenta etujalkaa, eikä haussa ollut sellaista menoa kuin eka erällä.
Ei kummiskaan tullut metsästä pos, ajattelin, että kun löytää jäniksen, ajaa sitä kuitenkin. Parin pitemmän lenkin jälkeen rupesi kuitenkin minun olinpaikka kiinnostamaan senverran, ettei lähtenyt juuri näkösältä pois, seuraili vain puronvarsiheinikkoa ja välillä minua... nilkutti melko pahoin.
Kävelin tuomareiden luokse ja koira tuli perässä. Eipä siinä ollut paljon vaihtoehtoja... koe keskeytettiin, tavallaan luovuin kolmannen kerran. Ei taida olla Rollesta koekoiraksi, kolme starttia ja aina saman vian takia koe menee päin...
Pitää vakavasti harkita, onko koira niin viisas, että filmaa, onko siinä, metsästysinnon puutetta, vai onko oikeasti rakennevika. Kylläpä se siitä selviää, ennenkuin routa ehtii maahan...
Viimeksi muokannut Kalevi päivämäärä Ke Loka 17, 2007 9:03 pm, muokattu yhteensä 1 kerran
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2345
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Loka 05, 2007 6:58 pm

Pe 5.10. Mikon ja Nerin kanssa lintujahdissa. Näköhavaintoja kolmesta ukkometsosta, kahdesta koppelosta kuudesta teerestä ja parista pyypoikueesta. Kaukaa lähtivät, eivätkä tulleet meutä kohti ja pyitä ei viitsitty ampua. Mikko ampui yhden pomppujäniksen. Raitista ilmaa ja kävelyä 8,5 tuntia.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2345
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » To Loka 11, 2007 10:44 pm

Ma 8.10. Mökille Horsmanahoon, Juksu mukana. Alunperin oli tarkoitus Ossi V:n kanssa laitella mökille vähän "juttuja", mutta suunnitelmat muuttui maanantaiaamuna ja olin mökillä yksin.
Alkuperäissuunnitelman mukaan otin mukaan Juksun, sen kanssa kun voi metsästää niin monena päivänä viikossa kuin haluaa. Tiesin suunnitelman muutoksesta vasta matkalla...
Minun tuurilla mökillä sataa aina tähän aikaan vuodesta, kun olen siellä jahdissa, niin nytkin, sunnuntaina oli satanut, maanantaina satoi, tiistaina satoi, keskiviikkona satoi aamuyöstä räntaa, maa oli aivan valkoisena, mutta suli aamupäivän aikana pois. Tiistaina aamuyöstä koira sai keploteltua itsensä tarhasta ulos ja karkasi ajamaan. Heräsin vähän vaille seitsemän ja kuulin mökin takaa koiran ajoa, keittelin aamukahvit ja senjälkeen lähdin ulos kuuntelemaan, sataa tihuutti, kohtalainen pohjoistuuli, ei kuulunut mitään.
Tarkoitus oli mennä Pertti P:n kanssa toisaalle jahtiin, mutta kun ei ollut havaintoa koirasta (ei ollut tutkapantaa kaulassa), oli varmaan hukannut jäniksen rantamökkien pihoille, soitin kaverin tulemaan mökille... kierreltiin jalan, sitten autolla kuuntelemassa, josko jossain ajaisi..., ei kuulohavaintoja. Kymmenen jälkeen kaveri lähti pois. Menin rantaan (n. 400 m), ja kuulostelin siellä, yhdeltätoista "räjähti" ajo yli kilsan päästä minusta, ei varmaan muuten olisi kuulunutkaan, mutta lähtö oli ns. "naulaan polkaisu"... sade oli lakannut. Ajo pyöri halkaisijaltaa noin 4 km alueella, yhdellä suunnalla järvi, yhdellä joki, yhdellä melko vilkasliikenteinen maantie, yhdellä peltoaukeaa ja metsäkaistaleita.
Puoli neljältä otin koiran kiinni kylätieltä, yhden talon kohdalta... jänis tuli minutin edellä...
Jos kolme päivää on satanut lähes tauotta, jänis ei ole liikkunut kovin paljon, Juksu työskenteli sateessa yli kuusi tuntia, koko työskentelyaika ainakin 10-11 tuntia, sade taukosi vasta iltapäivällä. Kuloheinikot ovat vielä pystyssä, ei ole ollut yöpakkasia.
Muutenkin jänisten saaminen mökin ympäristöstä on onnnen kauppaa, ne käyttävät paljon mökkiteitä ja maalaistalojen pihoja. Passipaikat on harvassa (jos lakia noudattaa...).
Tiistaina kokeiltiin Pertin beaglea, kyllä haussa yritystä oli, mutta ei johtanut tulokseen... paisteltiin kodassa, Itäkuusjärven seuran majan edustalla, makkarat ja jatkoin Juksun kanssa kaksin.
Siirähdin autolla reilun kilsan ja löysäsin Juksun hakemaan... 20 min ja perslähtö. Ajo meni ensin majalle päin, sitten lähti kiertämään isoa lenkkiä kuulumattomiin. Seurasin tutkalla ja yritin siirtyä eteen, mutta meni kauaksi varmaan Sukkulan tielle, koira tuli tien toiselta puolen reilun tunnin jälkeen yhdelle hakkuuaukiolle, pyöri siinä hetken ja taas lähdettiin... Sekin ajo kesti tunnin, meni pistotietä pitkin yli puolikilometriä ja hukka. tienpäässä oli kuusenoksakasoja ajettuna (hakkuujätettä)molemminpuolin tietä, niitä koira pyöri ympäri, mutta ajo ei jatkunut.
Koira palasi aukolle, mutta ei saanut enää jänistä ylös, otin koiran kiinni puoli viiden aikaan... mökille ja sitte käväisin Jnsuussa ....
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2345
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » La Loka 13, 2007 9:44 pm

La 13.10. Juksun kanssa pm-karsinnoissa. Ilma pakkasen puolella muutama aste, eikä lämpötila muuttunut koko päivänä. Koemaaksi arpa suosi hyvän maan, ei esteitä. Juksu irti klo 7.30, haki 28 min. Herätteli neljän hakuminutin aikana. Noin tunnin päästä ajeyttava tuli näkösälle, pieni jänis, juoksi melkein pahki minun jalkaan. Juksu tuli 13 min perässä harvakseltaan nokkien, lähes joka minutille antoi kuitenkin ääntä. Ajo piristyi aina välillä, kun sai tupuralähtöjä, kaikkiaan repaleinen erä, lopuksi vielä se tavallinen tarina: koira sai tupuran neljä minuttia ennen erän loppumista. Kävelin koiran pois ainakin 1,5-2 km päästä (outo maasto).
Toisen erän haku kesti 67 min. Sekin lähti ensin muutamalla haukahduksella, mutta parani nopeasti oikeaksi ajoksi, iso melkein valkoinen jänis. Se oli Juksun ajoa parhaimmillaan, ei juuri tarvinnut kynää nostaa. Neljä kertaa jänis kävi aina kuuluvuuden rajoilla ( 2 - 2,5 km), 11 ja 6 min tapit, loput alle kahden minutin katkoja.
Lopputuloksena pm-karsinnan voitto tuloksella 86,83 pist.
Kiitokset tuomareille mukavasta päivästä.

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2345
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Loka 21, 2007 8:04 am

La 20.10. Juksun kanssa pm-kisoissa. Ilma pakkasen puolella melkein -10 astetta, eikä lämpötila muuttunut ennen kuin iltapäivällä. Koemaaksi arpa suosi hyvän maan, ei esteitä. Juksu irti klo 7.40, haki 21 min. Herätteli 11 hakuminutin aikana :roll: Muuten erä oli toisinto edellisen viikon kokeesta. Jäniskin oli samankokoisen.
Toisen erän haku kesti 25 min. Juksu merkkasi yöjäljen ensin yhdellä haukahduksella, eteni satametriä, haukahti kahdesti, eteni 300- 400 metriä ja perslähtö. Sitten mentii lujaa ja kauas. Onneksi meni tiensuuntaisesti, siirryttiin autolla vajaa kilsa lähemmäs, iso melkein valkoinen jänis tuli takaisin, meni tien toiselle puolen eka erän ajojäljille. siinä tuli non 10 min hukka, kun Juksu selvitti tienpätkän( olin autolla ajanut jäljen yli). Se oli Juksun ajoa parhaimmillaan, toisinto edelliseltä viikolta. Toinen 11 minuttinen tuli aivan erän lopussa.
Lopputuloksena pm-kokeen kuudes sija tuloksella 82,21 pist.

Kiitokset tuomareille mukavasta päivästä.

ps. Edelleenkään Ajotaidon arvosteluohje ei tuo riittävästi esille todella hyvää ajotaitoa :evil: Sujuva ajo, selvät hukat.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2345
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Loka 21, 2007 8:44 pm

Tähän mennessä 46 jahti-, koe-, tai tuomarointipäivää. Tavoite oli 100 päivää, puuttuu enää 54 :lol: Jahtikautta jäljeää noin 120 päivää... tavoitteissa ollaan.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2345
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » To Loka 25, 2007 10:33 pm

To 25.10. Poliiseen Kilvassa tuomarina. Sattui vieraspaikkakunnan koira arvosteltavaksi. Erinomainen koira, toinen hakuerä vain meni pitkäksi. Alkoi koiralta usko loppumaan, oli jäniksistä "runsauden pula", mutta sai kuitenkin jäniksen liikkeelle. Ajo oli kyllä nautittavaa kuultavaa, pysyi koko ajan kahden minutin tuntumassa, haukkutiheys 80-120 kertaa minutissa, moniääninen koira...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2345
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » La Marras 03, 2007 6:42 pm

La 3.11. tuomarina Liedakkalan Erän kokeessa. Tulostaso jäi melko vaatimattomaksi, mutta kaikki osallistuneet palkittiin. Ei ollut nuorten koirien keli, pari astetta pakkasta, paljas maa ja valkoinen jänis...
Huomenna Lapin Ajokoitayhdistyksen mestaruuskilpailuihin, 26 koiraa ilmoittautunut. Pakkanen kiristyy...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2345
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

EdellinenSeuraava

Paluu Ryhmä 6 Ajavat ja jäljestävät koirat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 47 vierailijaa