Matkat

Voit kirjoittaa rekisteröitymättä.

Matkat

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Touko 17, 2010 1:34 pm

Kävin mökillä 13.-16.5. talvenjälkeen eka kerran. Kunnostelin marjapehkot, että saa taas sorsajahtireissulla kerätä talven viinimarjat.
Siinä sivussa tuli vähän autettua yhtä ajokoiraurosta astumisessa, kun ei jääneet "nalkkiin", toivottavasti tulee kuitenkin pentuja, uroksella oli kyllä erinoainen yritys - eikä narttukaan vastaan pannut :lol:

PS; ei tullut pentuja
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ke Heinä 14, 2010 12:55 am

Ei tuu pentuja, vaikka yritrystä oli. näyttäis siltä, että tarvitsee, sen "kiinnijäämisen".
Juhannus meni mökillä hienosti, ainoa miinus oli, että veneily jäi vähäksi, perämoottori ei pelannut.
Sääskiä ja lämmintä oli sopivasti :)
Moottori haetaan huollettuna ennen sorsajahtia ja sitten se pelaa. Sorsia ammutaan taas sopivasti...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Elo 09, 2010 8:59 pm

Jatkettu viikonloppu mökillä, hellettä riitti päivällä +33 astetta, yöllä +28 astetta. Eipä siinä paljon tarvitse tehdä mitään, hiki valuu, kun nostaa käden ylös. Ilma oli utuisen oloinen, varsinaisesti aurinko ei paistanut kovimmilla helteillä.
Menomatkalla pysähdyttiin Juankosken torilla Juicen patsaalla.
Kuva

Särkiselän uimaranta oli kansoitettu viimeistä neliötä myöten :-)
Lauantai ja sunnuntai meni mulla viinimarjoja kerätessä, AR keitteli ne sitämukaa mehuksi. Sato jäi puoleen viimevuotisesta - räkätit, mustarastaat ja laulurastaat olivat keränneet omat kymmenyksensä :-(
Jos olisin jättänyt keruun sorsajahtiviikonloppuun - niinkuin aiemmin ollut tapana - ei ois tarvinnut kerätä marjoja ollenkaan :lol:
Käväisin rannassa katselemassa paikkoja. Luulisin, että menen entiseen paikkaan aloituksessa, Noin nelisenkymmentä heinä- ja jouhisorsaa läksi aivan kotorannasta :lol: Jos pikkutuuria ja sihti kohdallaan, saattais paistille päästä :wink:
Vesi oli vielä normaalilla tasolla, vaikka hellekausi on ollut tosi pitkä -pisin miesmuistiin - sadetta ei ole tullut koko kesänä:-(
Kuva

Jäniksiä näytti olevan, heti pihaan ajaessa yksi läksi navetan nurkalta... aiemmin Lotta ja Anni oli nähneet poikasia tiellä
[url=http://vanska.asuscomm.com/sivut/foorumin_kuvat//v2010/mokkitie06082010.jpg[/img]http://vanska.asuscomm.com/sivut/foorumin_kuvat//v2010/mokkitie06082010.jpg[/img[/url]
Kurjet alkoivat kokoontua..., mökin yli lensi kaksi auraa, sain jälkimmäisestä kännykällä kuvan toisesta "siivestä"...
[url=http://vanska.asuscomm.com/sivut/foorumin_kuvat/v2010/kurjet080810.jpg[/img]http://vanska.asuscomm.com/sivut/foorumin_kuvat/v2010/kurjet080810.jpg[/img[/url]
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Elo 23, 2010 2:50 pm

Sorsajahti 2010 ... torstaina 19.8. olin pakannut transportterin valmiiksi, kun Mikko tulee Helsingistä uuden koiransa kanssa, soitti kolmelta(15.00) oleensa kotona, sovittiin, että kuudelta(18.00) lähdetään meiltä ajelemaan kohti Viinijärven Matkalahtea - joka on "rankattu" muutaman kerran Suomen kolmen parhaan sorsastuspaikan joukkoon - ja niin tehtiin. Poliiseilla oli tehoratsia ja niitä "pyöri jaloissa" yhdeksän autoa. Vielä 6 km ennen mökkiä klo 23.30 sain puhaltaa. Hyvä, että ovat aktiivisia :lol: Perjantaiaamuna käytiin ostamassa viimeiset tarvikkeet, ruuat ja luvat ja sitten rantaan. Olin vienyt perämoottorin kolme viikkoa sitten huollettavaksi ja huoltokaveri soitti juuri, kun olin ehtinyt rantaan, no kävelin takaisin ja hain moottorin mökille ja takaisin rantaan. Juuri sopivasti aloitukseen, oottamisaika jäi varttituntiin.
Aloituskuri piti hyvin, ensimmäiset laukaukset kuuluivat niementakaa minuttia vaille 12.00. Sitten nousi se joka vuosi odotettu "matto" lahdenpohjasta ja kiersi heinikon ja avoveden rajaa ympyrää. Minä ammuin koko reissun suuriman heinäsorsan neljä minuttia yli 12.00.
Mikkokin näytti pudottavan sorsan, jonka Neri mallikkaasti haki. Ilma oli aurinkoinen, tyyni ja lämmintä oli +20 astetta. Sorsat nousivat 100-150 metriin ja minun oli turha yrittääkkään minkäänlaisilla panoksilla. Ihmettelin yhden porukan tiputuksia lähes sataan metriin... Ensimmäisen tunnin aikana lahdella tippui yli 40 sorsaa näköetäisyydellä ja suurin osa näytti olevan heinä- tai lapasorsia. Meillä ei ollut "tuuria" ja sitten tuli se hiljainen hetki, jonka aikana on käyty mökillä syömässä ja lämmittämässä saunaa illaksi valmiiksi - niin nytkin. Kaivo oli lähes kuiva, joten saunavedet piti käydä tonkalla järvestä. Sitten takaisin iltalennolle. Lento oli tosi hyvä ja tiputuksia tuli enempi kuin aloituksessa. Mullakin oli tuuri kohdallaan :D (joku parempi ampuja olis siitä paikasta tiputtanut lähes kaksikymmentä sorsaa... en oo käynyt kiekkoradalla enää moneen vuoteen). Kymmenen jälkeen lähdettiin takaisin mökille ja saunomaan, kertailtiin vähän päivän tapahtumia parin "yömyssyn" kanssa ja sitten nukkumaan.
Mikolla oli nouseva flunssa päällä ja aamulento vähän venähti, mutta onneksi Neri hoiti hommansa erinomaaisen mallikkaasti ja saatiin muutama raanakko keräiltyä pois, samoin pari pomppua. Vaikka oli pilvinen lauantaipäivä, porukkaa ei juurikaan ollut :shock: Edellisenä päivänä oli käytetty mm Remingtonin magnumia 1050bar(ei ihme, jos sorsat tippuivat) :lol: Kierreltiin samaa noin 6-7- km lenkkiä, kuin aiempinakin vuosina, aina jompikumpi pääsi ampumaan. palattiin iltalennolle kotirantaan - lento oli huono, minulle ei tullut yhtään "paikkaa". Mikko pudotti pari, toinen katosi koirasta huolimatta - sekin alkoi väsyä. Lähdettiin saunomaan ja puhdistettiin saalis.
Sunnuntaiaamuna sama kuvio, molemmat sai saalista... "tupsukoilta" tullessa vesisateessa ammuin kahdesti ohi ns. "tuhannen taalan paikalta" noin 30:stä metristä pomppuun ja toisen sivulentoon ja vielä heinäsorsaa :cry: Vettä tuli senverran, että kuivaa oli vain pers' reiän ympärillä :lol: Kun moottorikaan ei pelannut kuin 50 metriä, toin veneen ja moottorin mökille talviteloille, pitää moottori viedä takaisin huollettavaksi :cry: toimii sitten ensikesänä... Siivottiin mökki ja käytiin saunassa juteltiin mukavia ja vakaviakin asioita - nukkumaan, aamulla loppusiivous ja matkalle, saalista toistakymmentä heinä-/lapasorsaa, kohtuullinen saalis olosuhteisiin/ampumataitoon ja kuntoon nähden. :D
klo 14.15 kotona jälleen ja Rollen kanssa metsään katsomaan onko pupuja :lol: oli niitä :wink:
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Mika.T » Ke Syys 15, 2010 9:53 pm

Ilmeisen mukava aloitus ollut sielläpäin :)
Sole poikha mikhään!!
Mika.T
 
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 9:46 pm
Paikkakunta: Tornio

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ke Syys 15, 2010 10:15 pm

Jos "sihti" olis ollut kohdallaan olis saalis pitänyt olla tupla:-)
Kävin eilen radalla ja sain kokeilla "oikeita" rata-aseita (Beretta 682 Cold ja Beretta 682 standard?) pari sml -kierosta "vahvisti sen, että harjoitus tekisi mestarin (11/25 ja 4/6). Pitänee ostaa jonkinlainen rata-ase ja käydä harjoituksissa... jospa se sitten :-)

ps; ostin Browning B725 sporterin ja teetin siihen mittaperän omien mittojen mukaan.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Mika.T » Ke Syys 22, 2010 8:57 pm

Minkäslainen ase sulla on mettä aseena?
Itsellä kuljeskellu Lincolni joka paikan höylänä ja onhan tuo rungoltaankin melkein kopio Beretasta.Toimii ja käy hyvin niin radalla kuin metsällä.

Vierekkäisiä on parikin kappaletta fiilistely ja jäniksentappo aseina :wink:
Sole poikha mikhään!!
Mika.T
 
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 9:46 pm
Paikkakunta: Tornio

ViestiKirjoittaja Kalevi » To Syys 23, 2010 11:28 pm

Jos pitää "edustaa" (jonkin firman sponsoroimassa jahtiviikonlopussa) otan Tikka m77 juhlamallin täyssuppeilla piipuilla, jos haluan riistaa pataan se on venäläinen; joko TOZ 34E, tai venäläinen rinnakkaispiippuinen, jonka olen retusoinut itselleni käyväksi ja puuosat tervannut ja paahtanut maatervalla :-), tuoksuu hyvälle ja on tappava ainakin 50 metriin;-), josta käytän nimeä "Holland&Holland" :-)(H & H taitaa olla kallein käsintehty ase, verrattavissa Rolls Royceen). Kävin ampumassa SMLää pari kierrosta kaverin Beretta 682 Coldilla, olisko reilu 10 v edellisestä kerrasta, kun oon kiekkoja ampunut, ihan kohtalaisesti osui 11/25 ja tais toisella kierroksella mennä pari kiekkopa enemmän rikki :-) pitäisköhän satsata vielä Berettaan...:-D
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Matkat

ViestiKirjoittaja Kalevi » La Kesä 04, 2011 9:48 pm

Käväisin kattoo mökkiä talven jälkeen. Kaikki oli ennallaan,
Kuva

minun homma alkaa aina tästä...
Kuva

Kuva

Kaisa mökillä 2007
Kuva


Marko ja Katja oli pääsiäisenä käynyt kunnostamassa marjapehkot talven painaman jäljiltä... näytti tulevan hyvin marjoja (jos halla ei pane...).
Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Matkat

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Elo 08, 2011 10:57 am

Käväistiin viikonloppu mökillä. Syksy taitaa tulla vuosivuodelta aiemmin, viinimarjat oli nyt poimittavissa. Mehustettiin ne ja tulomatkalla käytiin keräämässä sangollinen mustia viinimarjoja - mehua siitäkin viisi litraa :-) Parin viikon päästä sorsajahtiin, voidaan keskittyä siihen "koko rahalla". Viinijärven vedenpinta melko matalalla :-(
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Matkat

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ti Touko 22, 2012 10:52 am

Kävin mökillä tarkistelemassa onko talvi tehnyt tuhoja... ei ollut tehnyt. Lahdella oli varmaan lähes sata joutsenta, muutama hanhi ja jonkinverran sorsia.
[Kuva

[Kuva


Ja sitte tää iäisyysprojekti eteni pikkuisen :) Jatkuu Juhannuksena... :lol:

[Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Matkat

ViestiKirjoittaja Kalevi » La Heinä 07, 2012 6:41 pm

Kolme viikkoa meni rakennellessa Markon kanssa... nyt ollaan tässä pisteessaä :D
Kuva
Kuva
[Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Kuva


Välillä käytiin järvellä ajelemassa ja paistamassa makkaraa...


Kuva
Kuva
Kuva


Lopuksi totuteltiin Amin kanssa tulevaan syksyn jahtiin :)

Kuva

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Matkat

ViestiKirjoittaja Kalevi » To Syys 06, 2012 9:23 pm

Sorsajahti 2012 ... tiistaina 14.8. pakkasin transportteriin koirat ja aseet - kaikki ajokoirat ja Amin, viimeisimmän tulokkaan - ja auton nokka kohti Viinijärven Matkalahtea - joka on "rankattu" muutaman kerran Suomen kolmen parhaan sorsastusveden joukkoon. Aluksi oli vähän marjanpoimintaa ja ulko-oven paikoilleen laittoa ja laitoin myös ikkunat oikeesti paikoilleen ja riveet väliin. Nyt kestää lämmöt koko mökissä ja tuli 18 m2 lisätilaa.
Anna Riitta oli kanssa lomalla sunnuntaihin saakka ja sunnuntaina tuli Jimmy (5v) ja Mikko.
Maanantai aamuna mentiin sit rantaa hyvissä ajoin, vesi oli harvinaisen korkealla - melkein kuin keväällä.
Aloituskuri piti hyvin, ensimmäiset laukaukset kuuluivat niementakaa kolme minuttia vaille 12.00. Sitten nousi se joka vuosi odotettu "matto" lahdenpohjasta ja kiersi heinikon ja avoveden rajaa... ammuin heti alkuun heinärin, ja kaksi lapasorsaa, joista toinen hävisi.
Amilla oli ensimmäinen syksy ja aluksi oli vähän paukkuarkuutta, vaikka kävin ampumaradalla muutaman kerran "harjoittelemassa". Iltapäivällä paukkuarkuus oli tiessään. Ami "nouti" yhden raanakon rantaheinikosta, veneestä ei lähtenyt noutamaan.
Mikkokin pudotti sorsia heti aloituksessa. Ilma oli aurinkoinen, tyyni ja lämmintä oli +20 astetta. Sorsat nousivat 100-150 metriin ja minun oli turha yrittää minkäänlaisilla panoksilla. Ensimmäisen tunnin aikana lahdella tippui 30 - 40 sorsaa näköetäisyydellä ja suurin osa näytti olevan heinä- tai lapasorsia. Meillä ei ollut enempää "tuuria" ja paisteltiin makkarat isolla kivellä. Sitten tuli se hiljainen hetki, jonka aikana on käyty mökillä syömässä ja lämmittämässä saunaa illaksi valmiiksi - niin nytkin. Nyt kaivo oli lähes täynnä, joten saunavedet sai pumpata kaivosta. Sitten takaisin iltalennolle. Jimmylle piti tehdä oma ase, muuten ei olis lähtenyt iltalennolle. Lento oli kohtalainen ja tiputuksia tuli. Me lähdettiin Jimmyn kanssa takaisin mökille ja saunan lämmitykseen parhaaseen lentoaikaan - eka kerta Jimmylle ja oli jo pitkä päivä takana. Mikko tuli valmiille saunalle, kertailtiin vähän päivän tapahtumia, pari "yömyssyä" ja sitten nukkumaan.
Aamulla Mikko ja Jimmy jäi nukkumaan, kun läksin Amin kanssa järvelle. Ei löytynyt kuin yksi raanakko, pomppuja oli toistakymmentä, mutta osa läksi kaukaa ja osa aivan ampumamatkan rajoilta, en ehtinyt vaihtaa melaa aseeseen ja niin jäi aamulennon anti yhteen raanakkoon. Vaikka aloitus oli maanantaina, porukkaa oli sama määrä, kuin aiempinakin vuosina. Tiistai oli hiljaisempi, iltapäivällä kierreltiin samaa noin 6-7- km lenkkiä, kuin aiempinakin vuosina, aina jompikumpi pääsi ampumaan. Palattiin iltalennolle kotirantaan - lento ei ollut kummanen... lähdettiin Jimmyn kanssa saunanlämmitykseen. Mikko pudotti pari...
Keskiviikkona satoi kuuroja, kierrettiin sama lenkki... molemmat sai saalista... "tupsukoilla" ei ollut mitään. "Uusi" moottori pelasi hyvin... toin veneen ja moottorin mökille talviteloille. Torstaiaamuna satoi valumalla, ei lähdetty aamulennolle vaan siivottiin mökki ja matkalle, saalista kohtuullisen riittävästi, kun mukana uusi innokas sorsastaja.
Klo 16.30 kotona jälleen ja Pirtan kanssa metsään katsomaan onko pupuja, ei kuulunut ääntä silläkertaa...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Matkat

ViestiKirjoittaja Kalevi » To Syys 06, 2012 10:12 pm

Lauantai-iltana portterin keula kohti Kannusta K-Iitan kanssa. Antti oli esittänyt kutsun jahtireissusta jokin aika sitten ja nyt tarjoutui mahdollisuus, kun Kaisa tuli kotiin muutamaksi päiväksi hoitamaan muut koirat. Sunnuntaiaamuna aikainen herätys ja Iitan Antin ja Papan (Antti R-la) kanssa Kannuksen "kanitarhoihin". Mukaan tuli myös tuomariharjoittelija Tomi L, joka teki koulutukseen kuuluvan harjoittelun. Iita haki kolmisen tuntia ja sai lopulta ajettavan liikkeelle. Ajoa kesti vain parikummentä minuttia (19min), kun vieras koira yhtyi ajoon ja minä puhalsin torvella "pelin poikki". Hyvin ehdittiin haun aikana paistaa makkarat...
Sitten päätettiin vaihtaa koiraa, haettiin L-Siiri. Sitä kuuntelemaan/arvostelemaan tuli toinen tuomariharjoittelija Mikko _. Haku oli kyllä erinomaista, mutta ajettavaa ei iltapäivällä löytynyt, joten todettiin, että Siiri sillä kertaa "jäi luokalle".
Maanantaina kokeiltiin taas Iitaa... Haku oli pitkä, tehtiin tulet ja paisteltiin makkaraa, paikalle tuli vanha konkari Erkki H, kuunteli aikansa ja totesi, "minä ajatin tässä aamulla 100 minuttia, oisko parempi vaihtaa paikkaa". No makkaroiden syönnin jälkeen vaihdettiin paikkaa, Iita haki vajaan tunnin ja sai mukavankokoisen jäniksen jalkeille, jota sitten pyöritti erän verran ilman suurempia hukkia. näköhavaintoja oli parikappaletta... lie ajettava vaihtunut, kun koira ei tullut niiden jäljessä.
Koira torvella kiinni ja kotiin syömään.
Molempia poltteli vielä, josko kuunneltais vanhusta 11v K-Rehtiä. Niinhän me vietiin Rehti metsään. Haku oli nopea ja ajo sujuvaa siihensaakka kun sitä kuului. Sit tuli hukka ja Antin puhelimesta meni akku... ooteltiin puoleen yöhän saakka, josko koira tulisi lähtöpaikalle... ei tullut. Käytiin kotona katsomassa tietokoneelta missä koira "luuraa" ja takaisin... ei tullut lähtöpaikalle... torkuttiin autossa puoli viiteen saakka, käväistiin katsomassa, missä koira nyt oli - lähtöpaikalla - hakemaan ja kotiin. Nukuttiin muutama tunti ja Siirin kanssa metsään. Nyt koira sai ajon lyhyen haun jälkeen ja ajoi mallikkaasti ilman hukkia puoleen päivään saakka. Soratietkään ei haitannut, selvitteli ne sujuvasti äänen kanssa.
Ampumatilanteitakin oli kolme, mutta juoksemaan jäi, minä ammuin ohi (yli).
Maastot aivan huippuluokkaa, soratiet erinomaisessa kunnossa, ei kuopan kuoppaa. Jäniskanta vähintäänkin erittäin hyvä... Kaikenkaikkiaan mukava jahtireissu, mukavaa seuraa ja koiratkin pelasi ajankohtaan nähden erinomaisesti. Kiitos isännille Antti A & Antti R mukavasta jahtireissusta. :lol:
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Matkat

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ti Loka 23, 2012 10:13 pm

Syysloma 10.10.-18.10. meni metsästellen ja parina aamuna aamulennolla käyden. Sorsia ei juuri lennellyt , ampumatilanteista puhumattakaan. Eka aamuna ammuin raana tavin, siinä sorsasaalis. Kaksitoista joutsenta pyöri lahdella... lie syy, miksi sorsat ei enää lahdelle tulleet, pauketta kyllä kuului saarista... ja muutaman kilometrin päässä oli ollut lahdenpokamassa useita kymmeniä sorsia.
Kuva

Kuva

Jäniksiä ajatin kaikilla koirilla ja yhdenä päivänä kaverinkin koiralla. Olivat kyllä kovasti tiellä viihtyviä... minun koirat ei osanneet ajaa tarpeeksi pitkälle tietä, niin hukkahan siihen sit aina tuli. Rollekin kulki saman ajojäljen ainakin kolmeen kertaan, kun en nähnyt kumpaan suuntaan jänikset tiellä meni, en osanut auttaakkaan, vaan annoin hakea... aina ei löytynyt uutta ajettavaa, lie jokapäiväisellä vesisateellakin ollut osuutta asiaan.
Saalista ei tälläkertaa tullut... oli kuulemma niin huonot jäniskannat, että jätin "siemeniksi" :lol:
Tällaisissa maisemissa koirat juoksi...
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Seuraava

Paluu Puuta heinää

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron