Vuosi 2010

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Marras 07, 2010 10:05 pm

Tänään LAYn mestaruuskokeessa Karsikkokankaan Iiitan kanssa. Tarkoituksena hakea puuttuvia ykkösiä ja tulihan se, vaikka melko täpärästi :-D
Puuttuu enää yksi...

http://www.lapinajokoirayhdistys.fi/poy ... sp?id=1793
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Marras 19, 2010 10:10 pm

Perjantaina puoli neljältä ylös, aamukahvi ja voileipä ja sitten auton nokka kohti Haapavettä. Olin matkalla Imatralle KILVAn tuomariksi Lapin edustajana. Heikkoa lumisadetta Simoon saakka, jossa tienpinta muuttui kosteaksi ja lumisade rännäksi. Kuivaniemellä pikku koukkaus (10 km) ja Eero K.(pohj. Pohjanmaan tuomari) kyytiin ja matka jatkui. Seitsemän seutuvilla oltii Haapavedellä Kalevi R:n luona, jonka koira xxx Mannevaaran Mora oli selvittänyt tiensa Kannuksen Lohkossa Imatralla pidettävään KILPAan.
Ootellessamme Kalevin aamutoimia, tutustuimme tarhassa oleviin ajokoiriin ja pariin seisojaan. Kahvien ja pikku hanurinsoittotuokion jälkeen läksimme ajelemaan kohti Imatraa...
Matkalla pysähdyttiin kahvilla Kivenkiertäjässä Äkkipojan kennelissä... ja matka jatkui Juvan ja Puumalan kautta... perilä oltiin noin neljältä... ilmoittautumiset, papereiden tarkistus... majoittuminen ... tulokahvit... KILVAn viirin nosto...
[Kuva
ylituomarin puhuttelu... iltapala ja vapaata tutustumista suuressa kodassa, jossa makkaranpaistoa ja musiikkia iltapalaksi.
[Kuva
[Kuva

Lauantaiaamuna aamupalan jälkeen metsään... koemaasto on noin 60 km. Maasto oli erinomainen, sammalen/jäkälän peittämiä kallioita hyvin hoidettua metsää, jonkinvessan risukoita, peltoja, jänkää... ei hakkuita ainakaan 30 vuoteen.
Pientä vesisadetta koko päivä, lievää tuulta, "musta" maa, lämpötila +2 astetta.
Koirana nuori P - Jokke. Odotukset korkealla... edellisenä viikonloppuna lohkossa toinen... erinomaisella haukulla varustettu koira.
Koira työskenteli kyllä erinomaisesti, kolmessa paikassa käänsi varmaan kaikki marjanvarvut, eteni yli kaksi km linnuntietä, mutta... 240 min haki tyhjää :-(
Kuva

Illalla erinomaisesti järjestetty Juhlalounas... järjestöjen muistamisten vastaanotto ja vapaata seurustelua konjakin ja punaviinin kera.

Sunnuntain olosuhteet olivat toisinto lauantaista. Koirana xxTahvo. Ehkä kelistä johtuen Tahvon haku näytti hitaalta, mutta eteni kuitenkin muutaman satametriä, jossa antoi pari haukahdusta ja haki jäniksen sitten melko pieneltä alalta porrasmaisen kallion "hyllyltä". Ajo oli sujuvaa ja etenevää... jänis teki melko suurta lenkkiä ja toinen tuomari ja opas joutuivet juoksemaan melko pitkän lenkin, ennenkuin jänis loppuerästä palasi aloituspaikoilleen. Ajoa kertyi 101 minuttia.
Kuva

Toisen erän haku oli toisinto, joskin jänis lymysi rinteessä tiheässä heinikossa/risukossa. Alku kuunneltiin vastakkaiselta rinteeltä, kunnes kaksi laukausta ajon suunnasta sai meidät hajaantumaan ja tutkimaan laukausten alkuperää. Ajoon tuli neljän minutin katko, jänis oli käyttänyt pellolle menevää hiekkatietä ja koira vain haki tieltäpoismenojälkeä vähän kauemmin.
Me saatiin "aitiopaikka" melkein ajon keskipisteestä ja loppuerä kuunneltiin samoilla jalanjäljillä - 120 minuttia - koira pisimmillään 8 minuttia jänistä jäljessä. Neljä kertaa jänis kiersi melkein saman lenkkin...
Erinomainen, varma koira - ja rauhallinen, naureskeleva nuori koiranomistaja :-) :lol:
Oli mukava palata onnistuneen päivän jälkeen koepaikalle :-)
M -Mora hiukan epäonnistui pohjoisimmissa maastoissa sunnuntaina, eikä löytänyt toista ajettavaa... vanha sulava lumi, usvainen kostea keli ja harvahko jäniskanta koituivat myös viimevuoden mestarin "kohtaloksi" (vierekkäiset maastot).

Korttien luovutus... loppuseremoniat, palkintojenjako, lähtökahvit ja pitkä kotimatka...
Maanantai aamuna klo 5.30 kotona...
Kiitokset myös asiansa tunteville maasto-oppaille Risto N:lle ja Hannu P:lle mukavasta viikonlopusta Kaakkoisilla jahtimailla :D
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Marras 21, 2010 9:11 pm

Eilen MeriLapin CitySport -ajoissa tuomarina. Sää oli tyyni, -5 astetta pakkasta, lumikeli. Kokeeseen osallistui 36 koiraa, joista 27 ajoi ykkösen. Peräti 19 koiraa oli Lapinläänin ulkopuolelta, uusi ennätys sekin.
Jäniksiä näytti riittäneen kaikille koirille ajettavaksi, tyhjiä hakueriä ei tullut.
Pohjoisimmissakin maastoissa oli lyhyet haut ja pitkät ajot - vaikka maita vähän "karsastetaankin" hiukan harvemman jäniskannan vuoksi, vastapainoksi jänikset kulkevat siellä "jouhevammin", eivät ole joutuneet treenauttamaan koiria joka päivä :-)
Tapahtumana miellyttävä kennelhenkinen - ilman säröääniä :-D
Koetoimikunnan pj:n loppupuheenvuoro
Kuva
Ylituomarin loppupuheenvuoro
Kuva
Voittajakoira
Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ti Joulu 14, 2010 12:42 am

Viikonloppu tuli seurattua Kettu Kilpa 2010:tä. On tullut oltua jonkinverran mukana sen järjestelyissä ja nyt sitten "turistina/vieraana" sain itse seurata kilpaa. Pakkanen meinasi pilata kisan, koirat kuitenkin tekivät kiitettävää työta ja tulosta syntyi - 19 ykköstä kahden päivän aikana.
Kova laji ja osallistujat suht nuoria miehiä ja naisia - selvästi nuorempia, kuin jäniskokeissa - vaativa laji :-D Tunnelma oli - ainakin päällisin puolin - rennompaa ja leppoisampaa kuin jäniskokeissa, ehkä kilpailijat ovat lujempihermoisia :-D Kaikenkaikkiaan mukava kokemus, pakkasesta huolimatta, vaikkakaan ei oo minun laji, ainakaan kilpailumielessä... "pörssi" pitää olla kunnossa :-)... maasturit, gpssät, ajavat KETTUkoirat jne...
Garmin tuntui olevan poikaa :-)
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Edellinen

Paluu Ryhmä 6 Ajavat ja jäljestävät koirat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron