Jaakonpuron Juksu

Jaakonpuron Juksu

ViestiKirjoittaja Kalevi » La Huhti 07, 2007 11:02 am

Löysin vanhan lehtileikkeen 10.12.2005

Kuva


Tänään 5.4. Juksun kanssa eka pyörälenkki jahtikauden jälkeen. Yöllä pakkasta senvarran, että pyörätie aivan kierällä jäällä, niinpä siirrytiin maantienpuolelle. Se olikin hyvä ratkaisu, tienpenkka aivan kuin soratiellä olisi juoksuttanut. Kun vielä oli jäässä, ei rapautunutkaan.
Noin 13 km ekalenkiksi aivan riittävä. Jännästi löi aina jarrut päälle, kun tuli sellaiseen kohtaan, missä jänikset oli juossut penkalla ja katseli metsään. Olis mieli tehnyt , mutta... no enää noi 130 päivää jahtikauden alkuun.

Tänään 9.4. sama lenkki kuin viimeksi, 13 km, pyörätie oli hiekoitettu...

Tänään 18.4. sama lenkki kuin viimeksi, 13 km, pyörätie oli kuiva...

Lauantaina 28.4. Kehäkankaan lenkki kokonaan, noin 13,5 km. soratiekin jo kuivahko.

Lauantai 5.5. Kehäkankaan lenkki vastatuuli melkein koko matkan.

Lauantai 12.5. Kehäkankaan lenkki, +5 astetta lämmintä, pientä tihkusadetta. Matkalla näkyi kolme heinäsorsaa pellolla lätäkössä, kolme jänistä pellolla, puolimatkassa kaksi jänistä meni tien yli, yksi hirvi. Soramontulla viisi teertä soitimella.

Ma 14.5. Kehäkankaan lenkki, +6 astetta lämmintä, pientä tihkusadetta. Matkalla näkyi pellolla kolme jänistä, sit 2 jänistä yhden talon kuusiaidan vieressä, yksi jänis tontin toisella reunalla haapataimistossa, puolimatkassa jänis meni tietä pitkin n.50 m ja hyppäsi metsikköön, Juksu meinasi saada hepulin, mutta ei antanut ääntäkään. Soramontulla 8 teertä soitimella.

Ti 22.5. Kehäkankaan lenkki, +6 astetta lämmintä. Lenkkeilijöita kolme kpl, muuten hiljaista.

Su 27.5. Kehäkankaan lenkki, +11 astetta lämmintä. Kaksi jänistä Kuturan pellollal, muuten hiljaista.

La 2.6. Kehäkankaan lenkki +13, yksi jänis, yksi kanahaukka.

Ke 6.6. Kehäkankaan lenkki +15, yksi hirvi juoksi kevyesti soramontun yli, oli aluksi tulossa hakkuuaukiolle.

To 14.6. Kehäkankaan lenkki +10,5, ei riistahavaintoja.

Ti 19.6. Kehäkankaan lenkki +15, ei riistahavaintoja.

La 23.6. Kehäkankaan lenkki +21, nyt oli viisi viimeistä kilsaa meleko hidasta hölkkää, ei oo vesipaikkoja enää, ojat on kuivia. Pyörälenkille lämpötila ylärajalla...

Ti 26.6. Kehäkankaan lenkki, +14, kostea keli, loppumatka pienessä vesisateessa ja auringonpaisteessa samaanaikaan. Juksu viiletti kuonoa heinikossa ja sai samalla vähän kosteutta. Kyllä eläimet ovat viisaita.
Ravia ja laukkaa mentiin...

Ti 17.7. Kehäkankaan lenkki, +18 astetta, pilvinen. Verryttelylenkki tappelun jälkeen. Ottivat taas yhteen mökillä, aivan aiheetta. nyt on toinen jalka ja kainalo auki... ja Rollellakin leuanaluspussi.

Kuva
puremajäljet
Kuva

Su 22.7. Kehäkankaan lenkki, +18 astetta. Nyt menee jo normaalivauhdilla, pitää jarrutella, ettei hioudu käpälät aivan puhki ennen jahtikautta. Sais kaupunki leikata jo tienvarsiheinikot, juoksisivat koirat pientareella, eikä asfaltilla.

Su 29.7. Kehäkankaan lenkki +15 astetta. Menohalut on hyvät...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2372
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ti Elo 21, 2007 8:39 pm

Perjantaina 17.8. otin varaslähdön ja laskin Juksun irti heti aamusta. Oli niin innoissaan, että aluksi vain juoksenteli pihapiirissä ja yritti saada minut mukaan metsään. Minä menin keräämään marjat pensaista ja kyllä Juksukin lähti omalle työmaalleen. Haki täyden tunnin ennenkuin sai jäniksen liikkeelle. Parintunnin jälkeen alkoi kova vesisade ja ajo hyytyi siihen. Aivan lopussa jänis tulo mökkitielle ja koira kymmenen minuttia perässä, hiljaa, mutta oli kuitenkin jäljellä. Otin koiran kiinni.

Lauantaina 18.8. laskin irti vasta klo 11. Haki melkein kaksi tuntia ja ajoi samanverran. Yksi 10 min hukka pari noin 4 min. Otin koiran soratieltä ajosta, ei oikein antanut tiellä ääntä.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2372
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Elo 26, 2007 2:08 pm

Su 26.8. Juksun kanssa harjoituksiin, irti 6.40. Lauantain ja osin yönkin jatkunut vesisade piti jänikset tiukasti piilossa, ajo alkoi vata 9.10. Ajettava oli vähänisompi kuin kaljapullo. Niitä taisi olla ajossa koko poikue, oli niin ktkonaista ajoa ja osan jälkiä pitkin koira ei tullut ollenkaan. Otin koiran kiinni 10.50. Tänsyksyn oppien mukaan ajotaito oli kiitettävän luokkaa.
Siirryin autolla reilun kilsan toiseen paikkaan ja laskin koiran hakemaan suoraan tienpäältä tasan klo 11.00, 18 min ja ajo. Muuten sujuvaa ajoa, mutta yksi ojitettu alue, jossa heinä metrin korkuista, tuotti vähän vaikeuksia. Otin koiran kiinni klo 13.15. Kyllä se siitä...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2372
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ke Elo 29, 2007 11:03 pm

Ke 29.8. kävin Juksun kanssa vähän harjoittelemassa. Alla viivaa ääninäytteen tueksi.
Oli iso/aikainen jänis, kulki hyvin. Lopuksi siirrähti yli kaksi kilometriä linnuntietä, autolla tuplasti. Koira irti tasan klo 17.00 melko lämmin iltapäivä, täysin kuiva keli.
Koira kiinni klo 21.42, ei isompia katkoja sinä aikana, jonka kuulin.

Ääninäyte 29.7.2007

Kuva

Kuva
Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2372
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Syys 03, 2007 6:46 pm

Ma 3.9. Kaisa kouluun ja Juksun kanssa metsään. Koira irti klo 8.10, hakua kymmenen minuttia ja ajo. Menin tarkoituksella korkeaheinikkoiseen koivikko paikkaan, jossa oli vanhat ojat aukaistu uudelleen. Vaikeusastetta oli riittämiiin. Näin jäniksen ylittävän ojan samaan aikaan kun Juksu alkoi haukkua, koira oli noin sata metriä jäljessä. Ajo oli sujuvaa ensimmäisen 20 min. vaikka jänis meni läpi viimevuonna kynnetyn hakkuuaukean, nyt jo heinittyneen, mutta vakojen pohjat hiekalla.
Jänis tuli takaisin makuukselleen ja siinä heinikkoa ja murrokkoa selvitellessä tuli koiralle loppuhukka. Otin koiran kiinni vartin haeskelun jälkeen ja jatkoin heinikkotietä eteenpäin parisataa metriä ja laskin uudelleen irti, vajaa 10 min ja uusi ajo. Se meni vanhalle pakettipellolle ja hukkui sinne kuusentaimien ja korkean heinän sekaan.
Koira kiinni ja taas siirryttiin... vanhojen peltojen takana alkoi vanha kuusikko ja koira siellä irti, klo oli 20 min yli kymmenen . Kaksi minuttia ja ajo. Se oli tyypillistä Juksun ajoa, haukkua tuli lähes sata kertaa minutissa ja kuullosti kuin koko kuusikko olisi ollut koko ajan äänessä. Jänis oli aikainen ja kiersi mukavasti kävi aina kuuluvuuden rajoilla saakka. Koira oli lähes koko ajan 1-2 min jäljessä. Klo 14.35 tuli loppuhukka soramaantielle. josta otin koiran kiinni ja kävelin lähes kaksi kilometriä autolle.
Kolme ampumatilannetta oli, mutta jätin juoksemaan... on hyvä treenijänis.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2372
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ke Syys 12, 2007 6:40 pm

Ke 12.9. Kaisa kouluun ja Juksun kanssa metsään. Koira irti 8.30, haki 11 minuttia, ajoi 42 min ja PAM, iso aikuinen jänis. Kävelin autolle ja laitoin koiran uudelleen hakemaan. Haki 23 min ja ajo. Kaveri tuli samoille paikoille kuuntelemaan kauempana ajavan Vilin ääntä. vaihdettiin sanapari ja hän jatkoi menoaan. Ensimmäiset kaksi tuntia meni ilman hukkia, pari pikku katkoa tienylityksen jälkeen. Jänis käytti kaikki hakkuuaukean kynnökset ja risukasat ja siinä tuli 10 min hukka , ajoa 10 min ja taas 10 min hukka. Ajo siirtyi harjun toiselle puolen ja kävin minäkin morjestamassa Reijoa ja Karia. Pojilla oli kämpässä kamina kuumana, paistettiin makkarat ja kuunneltiin ajoja. Pojat ottivat koiransa kiinni ja palasin Juksun ajolle. erinomaista ajoa klo 15.00 saakka, sitten totaalinen hukka. Jänis tuli yllättäen kuusikkosammalikossa ojanreunaa, etten huomannut ennen kun oli liian myöhäistä. En ampunut... Juksu tuli jälkeä pitkin neljäkymmentä minuttia jäljessä ja "nokki" siinä, missä jänis pysähtyi istumaan. Otin koiran kiinni, ja käveltiin autolle.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2372
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Syys 16, 2007 2:58 pm

Su 16.9. Mikon ja Juksun kanssa metsälle. Satoi pientä tihkua, koira irti klo 7.20. Mikko meni Nerin kanssa katselemaan lintuja. Juksu haki 42 min, ja antoi herättelyhaukkua muutaman minutin ajan. Sitten lähdettiin, äänenannosta arvelin, että on iso jänis. Seurasin tietä pitkin ajon etenemistä, kolmen. neljänsadan metrin päästä teki 90 asteen kulman ja tuli suoraan kohti tietä. Näin koiran 20 metriä tiestä , kun vaihtoi suuntaa lähtöpaikalle, meni muutaman kymmenen metriä ja tuli tien yli ja jatkoi linjasuoraan kuulumattomiin. Odotin muutaman minutin ja seurasin tutkalla, meni suoraan kaatopaikkaa kohti, en nähnyt ajettavaa, kun meni seläntakaa tien yli, mutta melko varmaan oli ketun jäljellä. Soitin Mikon mukaan ja siirryttiin autolla kaatopaikalle päin, koira haki risteyksessä maantiellä,
koira kiinni, autoon ja paikanvaihdos. Kello oli n. 9.30.
Uusi haku kesti 17 min ja tupuralähtö korkeasta heinikosta. Sitä ajoa kesti ilman hukkia melko tarkoin klo 12.00, kun Mikko ampui jäniksen.
Juksun parhaita ajoja tälle syksylle... äänikin oli erinomainen.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2372
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Syys 21, 2007 8:40 pm

Pe 21.9. Rolle kotiin, Kaisa kouluun ja Juksun kanssa vesisateeseen. Klo 8.15 löysäsin samasta paikasta mista hain aamulla Rollen, haki 37 min ja ajo. Istuin autossa ja ootin sateen hiljenemistä, tuulikin jonkin verran, ajo eteni myötätuuleen. Ei halunnut jäniskään kovin liikkua, kovin oli köpöttelemistä jäniksenkin meno. Ajo oli melko katkonaista ja tuli 5-10 min hukkia, mutta saihan Juksu harjoitella. Kymmenen jälkeen ajo siirtyi maantien toiselle puolen, kivirekat kulki 10 min välein, mutta onneksi ajo eteni kauemmas tiestä. Sadekkin hellitti senverran, että siirryin itsekkin maastoon. Seurasin ajoa vanhalle ojitukselle, jänis pökkelehti vain ojanpenkkojen matalassa tiheässä kuusentaimistissa. No lopulta se teki vähän pitemmän lenkin, tuli takaisin ojitukselle ja satuin olemaan oikeassa paikassa... klo 13.10 PAM. ootin koiran, pari min jälkessä, suolistin jäniksen kytkin koiran ja kävelin traktorinuraa pitkin maantielle ja siitä autolle. Kävin Kaisan koulusta, kotona klo 14.45. Jahti-/Jakt -puku on kuin pesusieni, hyvännäköinen päällä, mutta ei tee paskalla mittää. Painaa kuivanakin paljon, mutta märkänä moninverroin enemmän...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2372
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Syys 30, 2007 4:12 pm

Su 30.9. Juksun ja Jukka Peen kanssa metsään. Koira irti n. klo 8.00, haki alle viisi minuttia. Ajo kierteli mukavasti kuulomatkan päässä, mutta oli aika laaja-alainen, kunnes eteni niin kauas, että oli lähdettävä perään.
Välillä oltiin passissa niin tiheässä petäjän/haavan taimikossa, että hyvä kun seisomaan mahtui. No siirtyi kuitenkin väljemmille vesille... Sovittiin että otetaan koira kiinni ja vaihdetaan paikkaa, näin myös tehtiin. Jukka meni jäniksen ja koiran väliin ja kytki koiran, oli kuulemma pieni jänis ammuttavaksi, jätti juoksemaan.
Uusi haku oli jo paljon pidempi, kuurat oli lähtenyt ja lämpötila oli varmaan +10-12- asteen seutuvilla. Ehdittiin hyvin paistaa makkarat ja syödä eväitä, ennenkuin ajo lähti, etäisyyttä muutama sata metriä. No sekin siirrähti jonkinverran, onneksi juuri autolle päin. Sitä kuunneltiin lähes klo 14.00 saakka, kunnes ammuin jäniksen, koira vajaan minutin jäljessä... Eipä kummassakaan ajossa ollut oikein hukkaa...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2372
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Loka 01, 2007 6:13 pm

Ma 1.10. Juksun kanssa Susivaaraan. Ilma oli kostea, varsinaisesti ei vettä satanut, mutta tuulilasinpyyhkijöitä piti ajoittain käyttää, senverran kosteaa oli. Koira irti 8.30, haku oli pitkä, Ajo lähti 9.53, mutta se oli sitten riemukasta kuultavaa. Ei auttanut pitkät eksytyslenkit kuulumattomiin, eikä sorapohjaisten ojanpohjien juoksu, Juksu tuli 1-2 min jäljessä ensimmäiset kaksi tuntia. Oli hyvä seurata kun tie kulkee itä-länsi suunnassa ja oli kilometrin suora. Kuudennen kerrän jälkeen lopetin näköhavaintojen laskemisen... (Lohiajoissa samassa maastossa Korpilahden koira ajoi ykkösen, 14 näköhavaintoa.) Sitten vähän takkusi, kun oli useampia jäniksiä samassa ajossa, parhaillaan vasta kolmas oli ajojänis.
Yhden jälkeen jänis tuli kohti sorakuopan reunalla, mutta en ehtinyt tehdä mitään kun pyörähti ympäri ja katosi näkyvistä, arvasin kuitenkin, mistä yrittää tien yli ja juoksin siihen, en aivan ehtinyt, jänis meni kauempaa, ammuin, jänis pyörähti, mutta jatkoi matkaa, Juksu tuli siihen pyörähti jäljelle, kolmekymmentä metriä pusikossa ja jäniksen parkaisu. Kävelin koiran luo. joka odotti kuolleen jäniksen vieressa. Suolistin jäniksen, kävelin koiran kanssa autolle, koiralle makupalat ja itselle kuppi kahvia... oli todella erinomainen ajotapahtuma.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2372
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » To Loka 04, 2007 4:44 pm

To 4.10. Juksun kanssa metsälle. Kostea, sumuinen ilma, lämpötila + 9 astetta. Koira irti klo 8.15, haki 12 min, merkkasi syönnökset kahdella haukkusarjalla ja kerran haukahti yhden risupuskan luona. Teki pienen kierroksen ja painui keskelle risupuskaa ja siellähän pupu oli... kahteentoista mennessä oli kaksi kaatoa ja kolmas oli ajossa. Se meni kuitenkin sellaiseen paikkaan, että piti ottaa koira kiinni ja vaihtaa paikkaa. Klo 13.20 laskin Juksun hakemaan neljättä jänistä, 15 min ja alkoi "nokkimaan", eteni sillai kuulumattomiin, siirryin autolla lähemmäs, välillä oli hiljaa, sitten 1-2 min ajonpäräys, taas hiljaa taas ajonpätkä, eteni sillai taas melkein kilometrin. Sitten ajoi taisinpäin saman matkan ja tuli maantielle, ajoi sitäkin parisataa metriä ja rupesi hakemaan tienpenkoilta... tulin paikalle ja otin koiran kiinni klo 16.05. En nähnyt ajettavaa, mutta jos oli jänis, aika kummallinen tapaus.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2372
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ke Loka 24, 2007 5:36 pm

24.10. Ke Juksun kanssa metsälle. Kostea ilma, +6 astetta lämmintä, jonkin verran tuulee. Koira irti 8.20, kolmen minutin haku, täysi ajo ja jänis nurin. No osaa ajosta en kuullut, kun meni tuulen allapuolelle, mutta uskoisin kuitenkin olleen täyden... Toinen haku suoraan kaadolta, oli samanlainen lähtö, kuin viime lauantaina(sai kolme miinusta),nyt tiheä katajikko, metrin korkuista kuusentaimistoa ja koivun ja haavan vesakkoa lähes läpipääsemättömästi. Ensin pari kovaa haukkusarjaa, sitten minutin hiljaisuus, muutamia haukahduksia, kahden minutin hiljaisuus, haukkusarja ja sitten lähti hitaasti etenemään sillai nokkimalla. Poikajänis ei halunnut lähteä pois tutusta ympäristöstä. Sitten voimakkaita haukkuja ja sitten normaalia ajoa. Parinkymmenen minutin päästä näin jäniksen, kun tuli samaan paikkaan, loppukesän poikanen, aivan ruskea. Juksu ajoi vielä kierroksen, jänis tuli kahden metrin päähän siinä risukossa, pysähtyi ja katsoi minua. Juksu tuli minutin jäljessä, otin koiran kiinni ja talutin reilun satametriä toiseen suuntaan. Varmaan edestä lähti karkko, kun yks´kaks rupesi haukkumaan täydellä ajoäänellä. Laskin irti ja vajaan 40 metrin päässä vilahti valkoista.
Sitä ajoa kesti melkein klo 13.00 saakka, kun viidennellä näkökerralla ammuin sitä. Pyörähti, mutta jatkoi matkaa, Juksu tuli jäljessä, meni vajaa sata metriä, sai ilmeisesti näkölähdön. Ajo eteni parisataa metriä ja loppui kokonaan. Odotin viitisen minuttia, mutta kun mitään ei kuulunut lähdin kohti viimeisiä haukahduksia. Koira tuli vastaan... Luulen, että se kuoli kesken ajon ja Juksu tuli pois. etsin melkein tunnin, en löytänyt raatoa ... harmittaa, kun oli iso jänis.
Lähdin kävelemään autolle kytkemättä koiraa, seuraili mukana. Kunnes taas otti jäniksen ylös. Sitä ajoa kesti yli puolituntia, kun sain kytketyksi koiran ja talutin sitten autolle.
Kello oli varttia vaille kolme.

Kuva
Kuva
:wink:
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2372
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Loka 28, 2007 5:05 pm

Su 28.10. tuulinen ja sateinen päivä, lämpötila +8 astetta. Juksun kanssa metsälle. Kävelin autolta puolikilsaa metsän siimekseen ja koira irti, Haki kuusi minuttia, ajo eteni myötätuuleen ja lähdin kävelemään perään.
Kovasti oli vauhtia ajossa, kun tuli takaisin ison valkean jäniksen kanssa. Tuuli haittasi kuuluvuutta, kävelin ajon tuntumassa koko ajan, kahdesti jänis tuli vastaan samaa jäniksenpolkua kuin minäkin, sitten meni ison paljaan tuulisen aukon poikki ja siihen tuli ensimmäinen noin vartin hukka. Löysi kuitenkin uudelleen ja jänis tuli niin yllättäen taas aukon reunaan, että ammuin tuplapummin, matkaa alle 10 metriä, yritin pääosumaa, mutta ohi meni. Ajo jatkui kiihkeänä seuraavan tunnin kunnes yhdellä ojalla satuttiin vastakkain ja nyt osui. Juksu käväisi kaadolla ja palasi takaisinpäin, haukahteli muutaman kerran, oli pari minuttia hiljaa ja perslähtö. Ensin käväisi mielessä, että ajaa takajälkeen, mutta menin katsomaan ja vartin päästä tuli sellainen "mylläri" valtavalla vauhdilla vastaan. Annoin ajaa sitä reilun tunnin, sitten otin Juksun kiinni, oli palattu lähtöpaikalle, heinikkopolkua pitkin oli helppo kulkea takaisin autolle. puoli kahdeksasta kolmeen... 7,5 tunnin päivä, yksi jänis ja kävelyä ainakin viisi kilsaa... Sasta pitää kosteuden ulkona.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2372
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Marras 19, 2007 9:25 pm

Ma 19.11. Juksun kansa metsälle. Piti aivan testata, miten se haukku kuuluu, kun viikonlopun kokeissa ajelivat täysiä eriä, melkein kympin haukulla ja maastot oli tykkylumen peitossa. Mulle taisi sattua heikkoääniset koirat, kun kuuluvuus parhaimmillaankin oli n. 300 metriä. Jänikset kuitenkin kävivät yli kilometrissa gps:n mukaan.
Tänään asia oli aivan toinen, lumet oli sulaneet puista ja tuuli vienyt loput.
Aamulla ohut hanki ja kuusikoissa karppaa, päivemmällä ilma lämpesi ja hanki hävisi. Oli tarkoitus vain käväistä pari-kolme tuntia, mutta kuuden ja puolen tunnin päivä siitä tuli. Ensin jänis kierteli mukavasti kahdella tiheällä taimistolla, välissä joku viisi metriä leveä rajalinja. Paistelin makkaroita ja kuuntelin ajoa, jänis meni viisi kertaa linjan yli, Juksu 2-4 min jäljessä. Varmaan jänis aavisti, että aioin ampua sen seuraavalla ylityskerralla..., menikin taimiston viertä suoraan ja siirtyi reilun kilsan maantien toiselle puolen ja siitä vielä poispäin. No sitten riitti taas siirtymistä, kolme kertaa oli tulossa kohti, näin, mutta kääntyi kaukaa. kahden aikaan olin siirtynyt maantieltä reilut kolme kilsaa ja päättänyt olla ampumatta jänistä, kunhan vain saisin koiran kiinni. Ei tule ajosta kauempaa huutamalla... vähän vajaa neljä, näin kun jänis ylitti ojan 60-70 metrin päästä minusta siirryin siihen ja otin ojalta Juksun kiinni, iltapäivän ajo oli sujuvampaa ilma oli 1-2 astetta pakkasen puolella, puolikarkea keli. Lunta vajaa 10 cm. Huomenna vois lähteä uudelleen, mutt´ku on työpäivä.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2372
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Marras 26, 2007 9:57 pm

Ma 26.11. Juksun ja Pentti P. kanssa Simon metsiin. Illalla loppunut lumisade ja -2 asteen pakkanen tekivät olosuhteet ihanteellisiksi. Mentiin samoille paikoille kun perjantainakin. Maastossa näkyi vaan useita tuoreita ketunjälkiä n.20 km metsätaipaleella. Laskettiin kuitenkin koira irti tienpäässä, normaalit aamutoimet ja sitten metsään. Kiersi siinä lähellä pari lenkkiä ja sitten lähti menemään suoraan kivimaahan. vajaa 100 m ja ajo. Menin tarkistamaan jäljen, kettu oli lähtenyt makuulta ja Juksu ajoi sitä suoraan tiestä poispäin... Puolentunnin päästä tutkan haukunilmaisin lopetti vilkuttamasta ja ajo näytti kaartavan takaisin. Menin vastaan, en nähnyt kettua, mutta ehdin menojäljelle, jota pitkin Juksu tuli vastaan. Otin koiran kiinni, autolle ja palattiin "kylän pintaan" ja uusi haku. Oli melkein puolipäivä. Juksu haki iltayön jäljeltä reilun 50 min ja ajo. Sovittiin, että ammutaan jänis heti kun se näyttäytyy. Vähän vaille kaksi jänis tuli viistosti minua kohti, vihelsin, jänis pysähtyi...PAM, näytti menevän ohi...pam taas ohi... Juksu tuli vajaa minutti jäljessä, haukku loppui eka ampumapaikkaan, seurasi jälkeä ääneti ja näytti tulevan hukka. Seurasin jäniksenjälkiä myöten ja näytti kuin olis hävinnyt koko jänis, koira pyöri vain sen ampumapaikan ympärillä haeskellen. Löysin jäljen ja seurasin sitä, 70-80 metriä ampumapaikasta jänis makasi kuolleena hangella, Juksu oli pyörähtänyt vieressä, mutta ei ollut koskenutkaan jänikseen. Otin jäniksen, kävelin Pentin luokse, suolestin jäniksen, tehtiin nuotio, paistettiin makkarat ja juotiin kahvit. Laitoin Juksun autoon ja kotia kohti... mukava metsästyksellinen päivä samanmielisen kaverin kanssa. Huomenna töihin...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2372
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Seuraava

Paluu Ryhmä 6 Ajavat ja jäljestävät koirat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron