Kurkilammen Karttu/18

Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Marras 25, 2019 12:09 am

Karttu on syntynyt 14.6.2018. Ensimmäisenä vuonna näytöt ei ollut kummosia, kevään lumikelillä kävi katselemassa jälkiä 200-300 m päässä ja palasi samoja jälkiä takaisin.

Nyt syksyllä lenkit ovat muuttuneet ajokoiramaisemmiksi, rengastaa jälkikenttiä ja saa ajettavan liikkeelle. Kettu näyttää kiinnostavan yhtäpaljon kuin jänis. Nyt marraskuussa jäniksen ajoja ollut enemmän, ovat vielä alle tunnin mittaisia.
Kun tulee hukka, Karttu kiertä ensin pientä rinkiä hukkapaikan ympärillä, sit suurentaa ajojäljen molemminpuolin ja lopulta hakee aivan ylösottopaikalle saakka. Parhaillaan kulkee ajolenkin toistakymmentä kertaa aivan ajojäljen vieressä - metrin välein. Olen soittanut auton torvea parin tunnin hukan jälkeen - toistaiseksi on tullut tykö.

Irtautuu hakemaan erinomaisesti, hakee 0-600 m etäisyydeltä. Eilen 23.11. haetutin ensin 1,5 h yhdessä paikassa, josta Hertta otti ajttavan toissapäivänä. Karttu ei saanut siitä ylös ja tuli "kuittaamaan", vaihdettiin paikkaa. Haki 2,5 h ja ajoi kahdella alle puolentunnin hukalla neljä tuntua. Kävin tarkistamassa kolmesti tienylitysjäljet - jänis oli.Pimeä katkaisi minun saalistuksen otin koiran kiinni 15.56 ajosta, kun meni neljännen kerran metsäautotien yli.

Kartulla on kovasti Rollemainen nartun haukku, aivan narttumainen ja osaksi kimeä - moniääninen. Haukkukynnys on nyt 8 minuttia. Eilen oli vesisuvi, sekä jänistä, että koiraa upotti pohjia myöten. Vettä satoi melkein koko päivän, lumet hupeni 10 cm:iin.

Jänis jäi juoksemaan, mutta oli mukava seurata koiran työskentelyä.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ke Marras 27, 2019 11:23 pm

Eilen Kartun kanssa lähimaastoon. Irti klo 9.15. Haki noin 55 minuttia. Ajoi Garminin mukaan klo 15.45 saakka. Välillä oli hiljaisia hetkiä, mut piti ajettavaa liikkeellä melkein neljään sakka. Keli oli miehenkantava hanki, ei yhtään uutta luntahangen päällä. Ajo oli "repaleista" Garminin mukaan, pisimmillään kävi 1,4 km ja lähimmillään 480 m. En nyt kuule ajoa yli 300 metrin (oikeassa korvassa kuulo lähes nolla) ja Belttoreillakin noin 500-600 m. Karttu on tähän saakka tullut auton torveen , jos ei oo ollut ajossa, mut nyt ei malttanut vielä 4 h tunnin jälkeen tulla alle 200:sta metristä. kuuden tunnin jälken oli hukalla, niin soittelin autontorvea 600 m päähän... lopetti ajon ja tuli autolle. Kovin näytti käpälät olevan hellät, mut piaraakaan ei jäänyt punaista hangelle..
Kotona laitoin kaikkiin käpäliin vinterpad voidetta ja kun vein tarhaan, laitoin vielä kuusenpihkavoidetta - varmuuden vuoksi.

Tänään kävin katselemassa lintuja, kolme teeriparvea yhytin, yhdessä kuusi (6), kahdessa yli viisitoista. Kaukaa läksivät, yli 100 metriä, ei yhtään haulikkokantamalla.
Kuva

Kotona puhdistin koirartarhan paskoista, huomenna sataa lunta. Karttu ja Hertta kiehnäsivät koko ajan, olis pitänyt rapsuttaa jatkuvsti. Karttu varsinkin oli huomionkipeä, varmaan yhdisti käpälien hoidon hyvään oloon ja siitä kiitoksena kerjäsi rapsutuksia.

Huomenna sataa lunta - Oulun keikka. Perjantaina jahtimaille...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Joulu 01, 2019 10:36 pm

Tänään Kartun kanssa Susivaaraan. Ootin, että hirviporukat saa koiransa metsään, oltiin noin kymmeneltä siinä, mihin aattelin laskea koiran hakemaan. Jälkiä oli, mutta haku kesti kuitenkin noin tunnin. Hyvää ajoa puoli yhteen saakka, kunnes jänis tuli tielle puolentoista kilsan päässä. En ehtinyt autolla eteen, Karttu pyöri siinä tiellä, eikä osannut jatkaa... otin koiran autoon ja ajettiin korkearovan puolelle. Puolen kilsan päässä oli jänis kulkenut molempiin suuntiin tien yli. Löysäsin koiran tielle kävi kymmene metriä toiseen suuntaan, sit jatkoi toiselle puolem ja vajaan kymmenen minutin päästä oli ajo päällä.
Tein pienet kynsitulet ja paistoin makkarat. Samalla kuuntelin ajoa Belttoreilla (oikeasta korvasta hävisi kuulo melkein kokonaan sädehoidon myötä).
Kartulla on aivan narttumainen haukku - vielä. Ääniä kyllä löytyy enempi ku kaksi, tiheyttä on sopivasti, kuuluvuuskin kavereiden kuuleman mukaan erinomainen.
Jänis kävi lähimmillään 80 m päässä, kääntyi siitä ja pakeni 900 metriin. Olisko syy ollut ku yksi hirvimies ajoi juuri ohi klo oli puoli neljän tietämillä, olis juuri ja juuri nähnyt ampua jäniksen jos...
Puoli viiden aikaan koira alkoi kiertää jo ajettua jälkeä, sitä, minkä jänis teki karkon jälkeen. Kolmannen kerran jälkeen soitin autontorvea tietyllä rytmillä, koira oli 480 m päässä, muutaman soiton jälkeen hylkäsi ajojäljen ja tuli suoraan autolle.
Klo oli 16.33. Hyvittelymakkarat koiralle ja kotiin.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » To Joulu 05, 2019 6:04 pm

Tänään Kartun kanssa tuohon lähimaastoon 10 km päähän. Koira irti klo 8.40. Kierteli hetken auton lähituntumassa, sitten otti suunnan pohjoiseen ja n 20 min haun jälkeen otti ajettavan ylös 610 m. En kuullut ajoa belttoreillakaan, mut garminin näyttämä kuvio kertoi, että jotain ajaa.
Oottelin siinä melkein pari tuntia, mut kun ajo eteni vain minusta poispäin, läksin ajelee lähemmäs ajoa. no pääsin toista tietä pitkin n 800 m päähän, sit tuli valinnanvaikeus, oottelenko maantien varressa, vai lähdenkö ajamaan metsäautotietä, jota ei ollut ajettu kertaakaan lumien aikana. Otin riskin ja ajoin puolikilsaa lähemmäs koiraa. Ei ollut oikeastaan mitään heikkoa, hanki kantoi autoa ja upotti vain vajaa 10 cm. Senvarran jauhoi tyhjää, että pitkä loiva ylämäki tuotti hiukan vaikeuksia, piti vedättää ykkösellä melkein tyhjäkäynnillä. No pääsin alle 300 m päähän koirasta. Kuuntelin ajoa, oli katkonaista. Lunta on 10 cm ja aamulla lähtiessä oli + 2 astetta, mutta auringon noustessa ilma viileni nollaan ja teki vajaan sentin paksun kuoren, joka ei kantanut kumpaakaan.
Kartulla on niin korkea ääni, että garmin antaa vain muutamia pisteitä, vaikka koira haukkuu normaalisti. Kävin kävelemässä parinsadan metrin päässä vastassa, mutta ajo siirrähti heti samanverran . En nähnyt ajettavaa, jäljet kyllä useampaan kertaan, en osaa sanoa, miten pitkä kaula oli koiralla ja ajettavalla.
puoli kolmen aikaan ajo tuli suoraan autoa kohti, teki 60 m päässä mutkan ja tuli tielle 90 m päässä. Menin väliin, kytkin koiran, autolle ja kotiin.
Kotona tarhan siivous paskakakkaroista, nyt kun helposti sai jätökset pois ennen ku tulee lunta...
Huomanna vois käydä katsomassa vaikka lintuja...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Joulu 08, 2019 1:21 am

Tänään kettu, jälkitarkistus. klo 10.50-15.00 ketunajoa. Sit hukan selvittelyä kuusi kierrosta ajettua jälkeä, koira kiinni klo 18.10 hukalta.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Joulu 09, 2019 11:45 pm

Oltiin Hannu Kn kanssa Susivaarassa latvalintuja katselemassa, ei löytynyt10.30 mennessä. Tänään jänis, irti klo 10.30, Istuttiin Hannun kanssa nuotiolla ja paistettiin makkaraa ja parannettiin maailmaa.
Kuva

Haki noin tunnin. Saattoi ajaa aiemminkin, haukunilmaisin ei kuitenkaan ennen sitä kertonut ajon alkaneen.
Suht sujuvaa ajoa kesti puoli neljään, kylläkin semmoisessa risukossa, ettei sinne tarvinnut mennä passaamaan. Hannu kyllä käväisi tarkistamassa ajojäljen (päästiin autolla aivan viereen , 54 m) Sit tuli hukka ja Karttu kiersi ajamansa jäljet ainakin yhdeksään kertaan, kunnes vartin yli viisi luovutti. Ei tule auton äänitorveen eikä huutoon. Me palattiin nuotiolle ja viriteltiin se palamaan uudelleen ja paisteltiin uudet makkarat ja juotiin teetä.
Painelin siellä äänitorvea (680 m koiraan), niin koira lopetti ajetun jäljen kiertämisen ja tuli nuotiolle. Annoin sillekin paistetun makkaran ja aukaisin autonoven, sinne meni mielellään. Kamat kasaan ja kotia kohti. Tulomatkalla otin yhdestä liikkeestä, joka paloittelee ja pakkaa hirvet hirviporukan miehille, pari lihakunnan laatikollista paloittelujätteitä, kaularankoja kylki- ja konttiluita koirille.

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » La Joulu 14, 2019 1:26 am

Kartun kanssa tuossa lähimetsässä (11km). Ilma oli +/- 0 ja lämpeni päivänkuluessa +2 astetta. Puolenpäivän jälkeen "sattoo tihhuutti" aika ajoin. Illalla satoi räntää. Koira irti hiukan yli klo 9.00. Haki vajaan vartin, otti ajon 390 metristä. Aika sujuvasti liikutteli sitä pari ensimmäistä tuntia, sitten rupesi takkuamaan. Tiijä oliko tihkusade, vai se , että ajettava kulki melko pienellä alueella ja käytti samoja jälkiä useaan kertaan syynä takkuamiseen. Ajo pyöri 400x1200 m alueella. Kolme seuraavaa tuntia oli puolet ajoa, puolet hukkaa. Hyvin "kaivoi" ajettavan ylös ja ajo jatkui. Illalla viiden jälkeen jälkiä oli jo niin paljon, että koira selasi jo ajettuja jälkiä ääneti. Sitä jatkui sitten klo 23.36 saakka, kunnes sain koiran kiinni.
Tuossa viiden tietämillä paistoin makkarat ja yritin houkutella koiraa pois, mutta keli oli ilmeisesti koiran kannalta suotuisa, ei tullut alle 200 m auton torveen, eikä minun huuteluihin, vaikka varmasti kuuli molemmat.
Tämmöinen oli kynsitulet tänään.

Kuva


Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Joulu 20, 2019 11:17 pm

Kartun kanssa jahtimailla. Aamulla seitsemän jälkeen -8 astetta, yhdeksältä nollassa. Koira irti noin 9.30, haki parikymmentä minuttia. sitte ajeli puolikahteentoista saakka ja siirtyi pari kilometriä. Hain kotoa sukset (ja puhelimen), kun näytti siltä, että menee sellaiselle alueelle, mihin ei oo metsäautotietä, tai ainakaan autolla ajettavaa. Palasin toista tietä pitkin ajopaikoille, koiraan oli matkaa reilu 300 m. Oli tulossa maantielle. En kuullut haukkua, mutta tuoreet jäniksenjäljet tuli mettäautotietä pitkin maantielle. Koira oli 78 m päässä, kun läksi metsäänpäin menemään. Painelin autontorvea ja niinhän tuli suotaan autolle. Annoin makupalan ja koira kyytiin ja vaihdettiin paikkaa. Haki toisessa paikassa puoli neljään saakka, ei saanut toista ajettavaa ylös, lie johtunut siitä, kun maastossa oli eiliset ajojäljet...
Nuotio oli samassa paikkaa ku eilenkin ja makkarat paistui.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » La Joulu 28, 2019 11:32 pm

Eilen aamupäivällä Kartun kanssa jahtimailla, pakkasta -8 - -14 astetta. Haki vajaan tunnin ja sai eteen melko varmasti ketun, lenkki oli sellainen ja loppuhukka tuli maantielle, ei osannut pysähtyä tarkistamaan , mihin jäljet katosi. Saattoi mennä vain tien yli, mutta kun ei ollut tuoretta lunta, ei jälkiä näkynyt ja koira juoksenteli pitkin maantietä. Otin koiran autoon ja vaihdettiin paikkaa, ei löytynyt ajettavaa. Otin koiran kiinni klo 16.05 ja kotia. noin 8 tunnin päivä.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » La Joulu 28, 2019 11:49 pm

Tänään Kartun kanssa metsään. Laskin koiran hakemaan varttia vaille 10. vartissa otti ajettavan, joka saattoi olla taas kettu. Lenkki ja kulkureitti ainakin sopi kaatopaikkaketun liikkeisiin. Puolenpäivän aikoihin kettu tuli kaatopaikan teitä pitkin ja hävisi jonnekkin. Yksin on vaikea osua passiin oikean paikkaa :-( Vedätin Kartun sitten Ristimaantielle ( kun ei antanut kiinni) ja parkkeerasin auton Isoahon levikkeelle. Koira katosi metsään ja reilu puolentunnin päästä oli ajo käynnissä. Nyt oli jänis, kävi niin lähellä tietä, että kävin tarkistamassa ajojälken. Ilma oli -2 astetta ja kova vinkka. Yritin passailla tiellä kun ajo tuli tietä kohti, mutta kävi lähimmillään 56 metrin päässä. Ajo kiersi hyvin Isoakumpua, mutta ei tullut tielle tai edes isokummun reunoille, jossa kasvaa matalaa taimistoa ja paju-/koivuvesaikkoa. Kohtuullista ajoa kesti klo 17 saakka, sitten alue oli niin ristiinrastiin juostu, että tuli loppuhukka. Karttu kyllä - tapansa mukaan - kiersi vielä melkein neljä tuntia ajojälkiä, mutta kunnon ajoa ei syntynyt, muutamia haukkusarjoja kuulin. Koira tuli autolle vähän yli klo 20. Ei tuu torveen eikä auton torveen ->koulutuksen paikka. Kun huomasin, että tuli lopullinen hukka, yritin kutsua sitä 50 m päästä - ei tullut, vaan selasi ajettuja jälkiä vielä melkein kolme tuntia ;-( tähän täytyy saada muutos.

KuvaKuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » To Tammi 02, 2020 11:04 pm

Tänään Kartun kanssa jahtimailla. Vettä satoi hiljakseen koko päivän ja ajo oli repaleista. Koira irti vähän vaille klo 11.00. Haki vajaan tunnin, ajoi repaleisesti klo 18.30 saakka, kun otin kiinni, kun jänis ylitti tien ja koira tuki 8 min jäljessä tielle.
Koiran eduksi on sanottava, että perkaa jäniksen uudelleen ja uudelleen ajoon, hukat välillä pitkiä näin vesisateisella kelillä. Lunta 30-40 cm, upottaa koiraa 10-20 cm, jänistä 5 cm. Karkea lumi kysyy koiran käpäliä, ei tullut verta pari hankaumaa takajalkojen kinnerkulmauksissa... ylihuomenna uusuksi...
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Tammi 03, 2020 7:56 pm

Eilen Kartun kanssa jahtimaille. Vettä sataa tihuutti koko päivän. Katselin tienvarsia kolmessa kohtaa, mutta ei näkynyt jäniksenjälkiä. Kolmannessa kohdin laskin koiran irti klo 10.45. Kävi tutkimassa tienreunoja 200-300 metrin matkalta, sitte hyppäsi tieltä ja painu mettään. Keli oli karkea, vesi hakkasi lumen aivan tiiviiksi , mutta karkeaksi, joka ei juurikaan upottanut koiraa, noin 5-10 cm. Ei lunta enää olekkaan ku 20-30 cm, pelloilla ja kuusikoissa ei sitäkään.
Noin 20 minutin päästä katsoin että on ajettava liikkeellä, meni suoraan aina noin sata metriä, sitte tuli syherrös ja taas meni muutamia kymmeniä metrejä. Tuuli oli kohtalainen ja väärään suuntaan, niin ei kuulunut ajo ku sillointällöin. Enimmäkseen kulki 150 -800 m kaukana. En lähtenyt vesisateeseen passaamaan vaan menin autosta ulos, kun ajo tili kohti, kävi lähimmillään 75 metrissä, ei tullut tienyli.
Keli oli varmasti haastava nuorelle koiralle, ääntä tuli varovasti vain, kun jänis kulki suoraan, vähänkin mutkitellessa, ääntä tuli muutamia haukahduksia.
Klo 18.40 jänis tuli sit tienyli pimeässä , menin jäljelle ja otin koiran kiinni.
Ehjät oli paikat, laitoin kuitenkin kotona anturoihin mehiläisvahaa, ei pannut hanttiin :-)
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Tammi 06, 2020 9:12 pm

Tänään Kartun ja Hannu Kn kanssa jahtimailla. Ilma oli kuiva, tyyni ja pilvetön. Aurinko näyttäytyi puolenpäivän jälkeen, pakkasta -6 astetta. Laskin Kartun irti klo 9.40 yöllisille jäljille. Haki n 50 minuttia ja sitten lähettiin 320 metristä. Ajo tuli tietä kohti ja iso valkoinen jänis meni tien yli 150 meistä, Hannu viritteli nuotiota ja minä menin tienylityspaikkaan. Karttu ei vielä osaa jatkaa tien toiselta puolen, vaan tekee lenkin sinne, mistä ajo tuli. Ohjasin koiran jäljelle ja ajo jatkui, teki lenkin 800 metrin päähän ja palasi tienyli 400 metrin päässä toisella puolen. Menin taas auttamaan tien yli, jänis oli juossut tietä pitkin parisataa metriä, eikä Karttu vielä osannut selvittää tietä (aamulla ajoi kaksi sora-autoa silloin kun koira oli 800 m päässä). No jälki löytyi ja ajo jatkui. Siirtyi kyllä kilometrin sellaiseen vanhaan metsään, jossa ei oo saha eikä kirves käynyt ainakaan kolmeenkymmeneen vuoteen. Siellä se jänis sit pyöri seuraavat viisi tuntia 500x1000 m alueella. Ei tullut enää tielle, vaikka kävikin muutaman metrin päässä tienlaidasta. Hannu sanoi, että jos olis ollut koetilanne, olis tullut kaksi tynnyriä samalla jäniksellä :-) Ajovauhti oli noin 7,5 km/h garminin mukaan (keskiarvo). Vähän yli kolme alkoi sit tulla hukkia. Alue oli niin tarkkaan juostu ristiin rastiin, että ihme, kun niinkin pitkään pysty ajamaan sujuvaa ajoa.
Kyllä me yritettiin passailla menemällä ajon sekaan, mutta lähimmillään kävi 70 m päässä ja sit taas sinne tiheikköön.
Puoli neljän aikaan ajo loppui totaalisesti ja Hannu läksi kotia, kun sanoin ottavani koiran kiinni. Eipä tullut vielä 40 metrin päästä näkösältä, vaan kaivoi ajettavan ja piti sitä liikkeellä vielä toista tuntia.
Istuin autossa ja kuuntelin musiikkia… Karttu lopetti hukan etsimisen klo 18.20 ja tuli autolle. Kiinni 18.27 ja kotiin.
Kaksi pientä nirhaumaa takajalkojen ulkosyrjässä kintereen alapuolella, muuten ehjät työvälineet :-)

ps. sain Hannulta palautetta, kun laitoin aamulla yöjälkikenttään ja toinen, kun autoin tiehukan jälkien etsimisessä, siksi laitoin aamulla, että saadaan nopesti ajo syntymään ja tiehukka siksi, kun siinä ajaa nuo perävaunulliset sorarekat ;-)
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ti Tammi 07, 2020 6:46 pm

Kartun kanssa pienessä vesisateessa. Irti KLO 9.45 semmoiselle ensiharvennus taimistolle, missä jänikset oli käynyt syömässä koivun ja haavan oksat puhtaaksi ja papanoita oli tasaisesti usean aarin alalla. Ei siinä tuoreita jälkiä näkynyt, mutta sitä koira painu metsänpuolelle ja haki parisataa metriä, sit tuli pieni rengastus ja senjälkeen alkoi suora jälki - poispäin. En kuullut ääntä, kun olin tuulen alapuolella, garminiin tuli muutamia pisteitä, eli ei ollut haukku mitenkään voimakasta.
Jonkinlaista ajoa kesti kello 14 saakka, sit alkoi kiertää samoja ajettuja jälkiä, tai oikeastaan ajetun jäljen vieressä, Käväisin kuuntelemassa Hannun koiraa, ajeli 2-3 km päässä minusta. Palasin omalle paikalle, kun garmin näytti, että koira palasi aloituspaikkaan tielle ja läksi menemään tulosuuntaan. Reilun kilsan päässä olin koiran kannassa, töräytin kutsumerkin , niin koira hyppäsi tiensivuun, ajoin seuraavalle levikkeelle ja otin koiran kyytiin ja kotia.
Ei minkäänlaisia vaurioita. Keli oli tosiaan karkea ja muuttui iltapäivällä vielä karkeammaksi, kun lopetti vesisateen ja ilma selkeni ja viileni.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ke Tammi 15, 2020 12:30 am

Kartun kanssa jahtimailla viikon tauon jälkeen. Ilma oli +-0, kohtalainen tuuli, pilvinen sää. Irti klo 9.20. Alle puolen tunnin haku, ajoa olikin sitte kymmenen yli kolmeen. Eipä siinä ollut juuri vähennettävää, muutamia katkoja, kun jänis kiersi samaa pientä lenkkiä. Vahinko vaan kun en kuule yli 400 metriä kauemmas. Garmin kyllä heittää pisteitä ja teksilätkän, mut olishan se kiva kuullakin. Ensimmäiset pari tuntia pyöri 350 -500 m tiheässä kuusitaimistossa, sitten siirrähti 700-900 m päähän ja sinne sit tais tulla hukka, kun läksi tulemaan autontorvea kohti... huomenna uusiksi jossain toisess paikkaa... koiraa ei upottanut viittä senttiä enempää, eikä punaista jäänyt hangelle ;-)

KuvaKuva[
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2375
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Seuraava

Paluu Ryhmä 6 Ajavat ja jäljestävät koirat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron