Kuusitarhan Rolle

Re: Kuusitarhan Rolle

ViestiKirjoittaja Kalevi » Su Joulu 01, 2013 6:39 pm

Alkusyksystä ei tuolla kaupungin pohjoispäässä löytynyt ajettavia ollenkaan. Kävin muutamia kertoja tutuilla paikoilla , ajoja läksi vain yhdestä paikkaa ja yhden kerran. Nyt kun satoi tuoreat pehmeät lumet lähdettiin Rollen kanssa testaamaan, josko lumelta onnistuis paremmin. Ajelin reilun 10 km Susivaarantietä, vain vanhoja hirvenjälkiä parissa paikkaa ja yksi hirvimies treenaamassa karjalankarhukoiraurosta. Palasin puolimatkaan ja ajoin uudelle pistotielle ja löysäsin Rollen hakemaan... puolituntia ja kku oli minun vieressä Rolle käväisi tekemässä tuttavuutta ja meni takaisin metsään, minä läksin kävelemään tietä pitkin takaisinpäin, arvelin, että isäntä tulee kohta hakemaan koiraansa, kun katsoo gepsistä, missä koira luuraa. Niinhän siinä kävikin :lol: Rolle tuli toiselta lenkiltä tielle, otin koiran autoon ja palattiin maantien toiselle puolen, ajoin sitäkin pari kilometriä... ei edes kuumottavia jäniksenjälkiä. Tulin takaisin noin puoleenväliin ja laskin Rollen hakemaan. Heitti muutaman pikkulenkin ja meni sitten vähän kauemmas heinikkoiselle ojitukselle, josta Iita alkusyksystä sai ajon. Kolme tuntia Rolle käänteli marjanvarpuja metsässä, perkasi muutaman ojanreunuksen, ajettavaa ei löytynyt. Otin koiran taas autoon ja mentiin sille kumpareelle, josta Rolle sai syksyllä ajon, tunnin haeskelun jälkeen soitin koiralle auton äänimerkkiä... tuli pois , autoon ja kotia kohti. Harvassa siellä on jänikset...

Eka hakulenkit...
Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2377
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kuusitarhan Rolle

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Joulu 06, 2013 6:05 pm

Yöllä satoi viisi senttiä uutta lunta hangen päälle. pakkasta oli noin neljä astetta , tuuli jonkinverran. Lähdettiin Rollen kanssa jahtimaille. Ajelin lähes samaan paikkaan, missä Iita eilen ajoi. Laskin Rollen reilu puoli kilsaa aiemmin hakemaan. Rolle haki jänkärisukot ja pikku kumpareen ja siirtyi sitten samaan paikkaan, mistä Iita eilen aloitti ajon. Istuin autossa ja vastasin pariin kavereiden soittoon samalla seurasin Garminista Rollen hakua.
Kuulin Rollen lähtöhaukut, garminin haukkuilmaisin ei kuitenkaan värähtänytkään. Oottelin autossa ja seurasin näyttöä. Viiva näytti minusta ajoviivalta, läksin kohti koiraa ja alkoihan haukkukin kuulumaan tuulen "väärälle" puolen.
Kävelin tiellä edestakaisin ja kuuntelin Rollen komeaa haukkua. Ajo meni sähkölinjan yli muutaman kerran, näin jäniksen - kaukana. Ajo pyöri melko pienellä alueella sähkölinjan molemmin puolin. Kun "erä" tuli täyteen, jänis tuli aivan tienvarsirisukkoa minua kohti, varmaan näki minut ja meni vinottain sähkölinjan yli, ammuin noin 30 metriin - ohi. Ammuin metsänpuolelle toisenkerran, sekin näytti menevän ohi.
Rolle tuli vajaa kaksi minuttua jäljessä jälkiä pitkin vuolaasti haukkuen. metsänpuolella haukku loppui ja koira teki pikku ringin. palasi pätkän takaisin ja teki toisen ringin. Minäkin menin jäljelle ja kävelin muutamia metrejä metsässä ja siinähän se jussi oli kuolleena - oli ottanut muutaman loikan ja kuollut marjanvarvikkoon. Kutsuin Rollen, kytkin koiran, suolistin jäniksen ja käveltin autolle. Kyllä kuksallinen kahvia maistui hyvälle :lol:
Hakulenkki..
Kuva
Kuva


Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2377
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kuusitarhan Rolle

ViestiKirjoittaja Kalevi » La Joulu 14, 2013 2:08 pm

Eilen Rollen kanssa vähän myöhässä jahtimaille. Tein ensin osan lumitöistä, rappasin autonlasit - oli tosi hankalahomma, kun illalla satoi räntää ja muuttui lumeksi ja sit pakastui, koko auto oli karppakerroksen paitossa. Lopulta päästiin kuitenkin mehtään. Lunta oli yöllä satanut kymmenisen senttiä ja alla toinen samanverta hankea. Lämpötila -5 astetta, tuulenpuuskia puolillepäivää, sitten muuttui heikoksi tuuleksi.
Rolle irti klo 10.30, haki vajaan tunnin ja otti ajon sadan metrin päästä tiheästä kuusikosta, jossa suurinosa ajosta pysyikin. Kävelin kuusikon reunoilla passaamassa, viisi näköhavaintoa - vilauksia risukon ja kuusenjuurien lomassa, ei ampumamahdollisuutta. Kerran jänis tuli neljänmetrin päähän aivan kuusikonreunaan pikkupajujen ja horsmien sekaan, en huomannut sen tuloa, ajo läheni, katsoin horsmia ja näin jäniksen korvat, kun heilutteli niitä ajoa seuraten. En kuitenkaan ollut varma ja epäröin liian kauan ampuakseni, jänis pyörahti takaisin kuusikkoon Rolle varmaan näki sen, kun pyörähti jäljelle ja antoi oikean tupuralöhdön. Se olikin ainoa ampumatilaisuus koko päivänä. Toinen tilaisuus olisi ollut aivan auton vieressä, kun jänis tuli parisataa metriä minun jälkiä tietä pitkin - olin vaan vastakkaisella puolen kuusikkoa. Jänis oli kirtänyt auton ja mennyt tien toiselle puolen, jossa Rolle ajoi sitä vielä puolisen tuntia. Kello oli vartin yli neljän, kun soittelin koiran noin sadasta metristä pois autolle, annoin makupalat ja ajeltiin kotia jatkamaan keskenjääneitä lumitöitä, että silleen eilen, tänään -16 astetta, en viitsinyt lähteä metsään :)

Kuva
Tässä hakulenkki, ajo läksi oikealla olevasta rinteestä...

Tässä koko ajo... ja minun kävelemä lenkki, ojituksella yritin passailla, ei ollut riittävän paljon selvää paikkaa, että olisin ampunut.
Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2377
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kuusitarhan Rolle

ViestiKirjoittaja Kalevi » To Joulu 26, 2013 5:25 pm

Tänään +3 astetta lämmintä, puuskittaista tuulta, yöllä satoi koko aamuyön vettä, tiet aivan kaljamalla ja kuoppaiset ja tosi liukkaat. Mettäteillä 20 cm sohjolunta, mettässä n. 30 cm. Rollen kanssa jahtimaille samaan paikaan ku viimeksikin. Rolle irti klo 9.33. Haki noin 50 minuttia. Ajo läksi noin 20 yli kymmenen. On sitä mukava kuunnella, menin tuulen alapuolelle, niin kuulin kaikki haukut. Ajeli katkoilla ja lyhyillä hukilla klo 13.55 saakka, sitte tuli loppuhukka, läksi kiertämään viimeksi ajamaansa lenkkiä. Menin hukkapaikalle, kiersin sen ja löysin pakojäljen. Soitin koiran torvella luokseni ja laitoin jäljelle, ei oikein uskonut sitä ajojäljekseen, seuraili kyllä. Jälki meni jo ajetulle jäljelle, jossa oli kanssa hukkapaikka ekakierroksella tai oikeastaan sai siitä ajon aamulla. Nyt ei löytynyt jälkeä, pari viimeistä tuntia "sattoo tihhuutti" vähän vettä. Lie jälki mennyt jo liian vanhaksi. Nuo tummat "syheröt" on hukkia. Haukkukynnys oli tänään kaksi minuttia, ja jo ajetulla jäljellä ei ääntä tullut, vaikka jänis siitä menikin... Soittelin koiran pois, kello oli 14.40, käveltiin autolle ja kotia. Eka tunnin aikana oli pari ampumatilannetta (toinen istuvaan jänikseen), oli vielä senverran Joulumieltä, etten ampunut, vaan jätin juoksemaan :lol:

Hakulenkki, viimeisestä "sykkyrästä" läksi ajo...
Kuva
Kuva

XX Kuusitarhan Rolle...
Kuva

Alkaa metsäautotiet olla maasturillekin haaste...

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2377
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kuusitarhan Rolle

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Tammi 06, 2014 6:36 pm

Rollen kanssa metille. Lämpötila +1 astettta, kostea keli, joka muuttui puoleltapäivin tihkusateeksi.Ajelin louhoksen kupeeseenja siitä koira irti klo 9.15. Haki kolmisen tuntia, siirtyi sitten niin, että tuli parin kaverin koirat saamaan maastoon. Kytkin koiran ja vaihdoin paikkaa louhoksen toiselle puolen.
Kuva

Varttitunnin haku ja sujuvaa nautittavaa ajoa, erinomaisella haukulla - kuuluvuus yli 700 m tuulen yläpuolelta - puoli neljään saakka. Näin vilaukselta jäniksen aivan ajon lopussa 31 m päässä, en ampunut kun en ollut varma, Rolle meni siitä kolmen minutin päästä samasta paikkaa. Soittelin torveen, matkaa 143 m , Rolle lopetti ajon 15.35 ja tuli tielle ja siinä kytkin koiran ja kotia.
Metsä oli "puhdas", kuuluvuus tosi hyvä ja jänis antoi ajaa lyhyellä "kaulalla", tihkusadekkaan ei haitannut. reilu kolme tuntia makeaa ajoa ilman hukkia...

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2377
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kuusitarhan Rolle

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ke Tammi 29, 2014 6:41 pm

Rollen kanssa mettälle. Lämpötila -12 astetta ja navakkaa kaakkoistuulta, joka teki kelistä purevan. Rolle irti tasan klo 10.00. Haki 105 minuttia samasta paikkaa. kun eilen Pirta 4,5 h ja liikkui garminin mukaan 11,7 km, keskinopeus oli 7,83 km/h. Loppulukemat oli 30,73 km ja nopeus 7,51 km/h.
Ajoi katkoilla ilman hukkia 2h 40 min. Jänis tuli silloin toisen kerran tienvarsikuusikkoon... eka kerran teki tielle vajaan kolmensadan metrin paluuperän, en kerinnyt silloin paikalle...

[Kuva
Kuva
Ois kai se ajanut pitempäänkin, mut kun teki jänispaistia mieli tällekkin vuodelle :D
Oli tään vuoden eka jänis.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2377
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kuusitarhan Rolle

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Tammi 31, 2014 12:09 am

Kun nyljin/ laitoin pakkaseen... osuma oli "lapaluu/niskalaukaus", eli lähellä mennä yli. Se on nopeilla laukauksilla tyypillistä,
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2377
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kuusitarhan Rolle

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Helmi 17, 2014 8:06 pm

Nartut tiputtaa... Rollen kanssa metsälle. Juha M soitti yksistä tuoreista ajojäljistä, josko olisivat olleet Pirtan, kävin tarkistamassa ja soittelemassa torveen. Minusta ajojälki oli enempikin beaglen tai mäyräkoiran, ei ajokoiran. Siirryin sit samaan paikkaan, jossa eilen kävin hiihtelemässä, kun yksi jahtiporukka oli kuullut nartun ajoa :shock: Ei siellä ollut muita ajojälkiä, kuin sen jahtiporukan koiran.
Laskin Rollen irti noin klo 11 ja käveltiin Seppo R:n kanssa sitä tienpohjaa muutama sata metriä. Rolle haki noin 50 minuttia ja ajeli katkonaisesti parituntisen. Vettä sataa tihuutti... ei ollut Rollen ajokeli. Hukka tuli ojitetulle alueelle tiheikköön. Annoin hakea vielä parituntisen, mut ajoa ei tullut. Koira siirrähti kohti toisen jahtiporukan maastoa, niin ajoin lähemmäs ja soittelin Rollen autolle ja kotiin.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2377
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kuusitarhan Rolle

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Kesä 02, 2014 1:15 pm

Kun Pirta katosi jahtireissulla, päätin jatkaa vielä Rollella metsästystä vuoden. Rollella oli kaksi paleltunutta nisää, niin tilasin ajan eläinlääkärille, että leikkaisi ne pois, niin ehtisivät leikkausarvet parantua ensi jahtikauteen mennessä. Varasin ajan, 7.5. Eläinlääkäri tutki koiran, kurkun silmät, korvat, kuunteli sydäntä. kuunteli molemmin puolin - pitkään- liian pitkään.
Lopulta sanoi, että sydämestä kuuluu sivuääniä, varsinkin toisen puolen läppä vuotaa melko voimakkaasti. Hän ei haluaisi nukuttaa koiraa, koska on vaara, ettei se siitä enää heräisi. Tarjosi kyllä sydänlääkkeitä.

Tein omat ratkaisuni ja sanoin, etten ota lääkitystä enää kymmenvuotiaalle koiralle, enkä pitkitä mahdollisia kärsimyksiä, vaan lopetan Rollen pikapuoliin...

Olin jo jahtikautena katsellut melko tuoreita aukkoja "sillä silmällä", niinpä sitten 13.5. olin henkisesti valmis luopumaan pitkäaikaisesta, tosi miellyttävästä jahtikaverista.

Rolle, olit aina valmis kaveriksi, niin metsälle kuin kokeisiinkin, kelillä kuin kelillä, heti alkukaudesta helmikuun paksuille lumikeleille. Olit varma ja nopea ylösottaja, kuuluvaa erinomaista monisointuista haukkuasi oli ilo kuunnella - niin sanoivat monet tuomaritkin, jotka sitä kokeissa saivat kuulla. Ajolla olit rehellinen ja hiukan tiukka, siksi koetuloksista jäi puuttumaan ne "yli ysikymppiset". Sitkeytesi oli erinomainen, viihdyit metsäsä niinkauan kuin minäkin ja ne olivat pitkiä päiviä.
Jahtikoirana olit oikea "tappokone", sinulta sai jäniksiä liikaakin.


klikkaa kuvaa... Rollen haukkua...
Kuva

Viimeinen leposijasi on siellä, missä ajoit parhaita ajojasi - R.I.P., lepää rauhassa pitkäaikainen rakas ystäväni.

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2377
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Edellinen

Paluu Ryhmä 6 Ajavat ja jäljestävät koirat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron