Kurkilammen Karttu/18

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » La Loka 02, 2021 8:18 pm

Tänään Kartun kanssa näissä lähimaastoissa (10-20 km, moottoritie 10 kilsan päässä
). Ilma oli sateinen, + 5 astetta klo 8.00 ja lämpeni päivänmittaan +9 asteeseen. Puolillepäivin sattoo tihhuutti, sit poutaantu. Koira irti klo 8.10, haki 12 minuttia, mut hirvikoira tuli häiritsemään ajoa, niin otin kiinni ja vaihdettiin paikkaa.
Siellä oli pari tuttua kaveria löysännyt nuoren puskajussilaisen hakemaan, niin vaihdettiin taas paikkaa. Haki toista tuntia (iltapäivä ja aaamupäivällä satoi). Sitten lähti, jänis kiersi kilometin lenkin ja tuli minun nuotiolle, mut ammuin ohi ( oli kuusia edessä), ajo jatkui kiertäen kumpareen ja siirtyi soramontulle, mihin meinasi tulla hukka.

Karttu kuitenkin sitkeänä hakijana nosti jäniksen 55 minutin hukan jälkeen jalkeille. Jänis kiersi kumparetta pari lenkkiä ja tuli sit tielle ja minun nuotiota kohti. Istuin repulla ja ootin että tulee sopivalle etäisyydelle ja PAM. Kauden kolmas kaato. Karttu tuli kolme minuttia jäljessä. Kutsuin koiran nuotiolle, annoin makupalat -> autoon ja kotia.

Kuva

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2010
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ti Loka 05, 2021 8:05 pm

Kartun kanssa vesisateiseen aamuun n klo 8.00. Hämärä vielä ja kun lokakuu vaihtui ruska hävisi. Koivut ja lehtipuut pudottivat lehtensä melkein olemattomiin parina tuulisena päivänä. Ilma sateinen ja lämpötila +5 astetta.
Karttu haki 12 minuttia ja sitten pers'lähtö. Ajoa kesti vartin verran ja sit ajo meni Kalkkimaantien yli ja jatkoi Tistimaantietä ties minne.
Karttu haki risteyksestä, mutta siinä raskasta liikennettä, niin otin koiran kiinni ja vaihdettiin paikkaa. Kiinniotto on nyt sujunut mallikkaasti, tulee jopa läheltä näkymättömistä kunb kutsuu.

Toista haki n. 20 minuttia se oli repaleista ajoa, 10 minuttia ajoa ja samanverran hukkaa. En nähnyt ajettavaa ja loppuhukka tuli n. klo 13.10. Otin koiran kiinni ja läksin autolle.

Soitin Markolle, että tuun hakemaan koirille tulleet Snelmannin jauhelihat. Kolmelle kaverille 300 kg. Riittää vähäksi aikaa.

Paistoin kuitenkin makkarat pienessä tihkusateessa.

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2010
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ke Loka 06, 2021 8:06 pm

Aamulla puoli kahdeksalta metsään. Ilma kostea, pilvinen, hämärä, lämpätila +4 astetta. Irti 7.50. Haki 23 minuttia ja ajoi noin kymmeneen asti. Sit tais tulla hukka, kun rupesi kiertämään viimeksi ajettua rinkiä. Ajo oli siirtynyt 1,1 km päähän niin en kuullut mitään, Garminin viivasta päättelin että hakee hukkaa. Sitten n. klo 11 sai ajettavan varmuudella liikkeelle, viiva siirtyi pois ajetulta jäljeltä, mutta eipä tullut paljon lähemmäksi n. 800 metriin. Ajoin toista tietä lähemmäksi, matkaa oli vielä 230 m ja ajo oli päällä. sitä kesti lähelle yhtä (klo 13.00), sit tuli taas hukka. Vettä satoi hiljakseen.
Kävelin lähemmäs koiraa ja huusin pois - alle 100 m. Hyvin tuli kutsuun.

Kuva

Kuva

Vaihdettiin paikkaa muutama kilometri ja uusi haku. Sade voimistui koko ajan...
Tein nuotion ja paistelin makkarat.

Kuva

Karttu sai jäniksen liikkelle n klo 14.15 ja ajeli sitä melko kovassa vesisateessa vartin yli neljään. Olin siirtynyt autolla lähemmäs ajoa. Jänis tuli tielle 300 m päässä minusta ja tuli kohti. Olisin hyvin ehtinyt ottaa aseen ja ampua jäniksen, mutta jätin juoksemaan. Tuli 10 m päähän minusta, istahti ihmettelemään autoa. Nousin autosta, niin hyppäsi metsään.
Karttu tuli 8 minuttia jäljessä, eikä haukkunut, mutta tuli jälkeä pitkin autolle, otin kiinni ->autoon -> makupaöat (vähän papuja ja paistettu makkara) ja kotiin.

Tässä kilometrit molemmista ajoista, en nollannut välillä.myös autolla siirtymä vajaa kolme kilsaa, nopeudessakin pari km/h liikaa.

Kuva

Kuva
Jos kävis pennun kanssa kokeilemassa, josko löytyisi... kunhan tuo sade lakkaa, nyt tulee maahan asti ja vielä huomennakin.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2010
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Loka 08, 2021 9:04 pm

Kartun kanssa aurinkoiseen aamuun vaille kahdeksan. Pakkasyö, -2 astetta vielä puoli yhdeksältä, kun laskin Kartun hakemaan.
Sai ajettavan ylös n. 20 minutissa ja ajeli sitä mallikkaasti ensimmäiset kaksi tuntia. Seurailin ajoa, mutta jänis ei tullut ammuttavaksi, vaan kierteli jängän heinikoissa niin, etten sitä nähnyt. Puolilta päivin alkoi satamaan ja ajo muuttui takkuisemmaksi ja eteni 800 -1000 metrin päähän. Tulin autolle ja seurasin tutkasta. Sade voimistui koko ajan ja kolmen aikoihin vettä tuli aivan maahan asti.
Ajoon tuli 10-30 minutin hukkia, mutta sinnikkäästi Karttu kaiveli jäniksen uudelleen ajoon.
Odotin, että ajo olisi tullut lähemmäksi, mutta ei tullut 400 metriä lähemmäs ja vettä satoi, joskin hiljemmin. Paistelin laavulla makkarat ja oottelin, että koira lopettaa, mutta ei. Viiden jälkeen jänis meni parinsadan metrin päässä tien yli, ajoin autolla siihen ja ootin, että Karttu tulee - kolme minuttia jäljessä tuli tielle. Otin koiran autoon ja annoin paistetut makkarankuoret ja pätkän makkaraa ja ajeltiin kotia.
Noin 8,5 tunnin päivä - puolet vesisateessa ja ajosta kiinni - ei paha :D

KuvaKuva

Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2010
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Loka 11, 2021 11:26 pm

Kartun kanssa jahtiin... Ilma pilvinen, heikkoa tuulta, lämpötila +9 astetta. Irti klo 8.50, haki 42 minuttia, ajoi pikku katkoilla 83 minuttia. Jänis käytti tietä pisimmillään kilometrin ja pari lyhyempää tiepätkää. Ammuin sen hakkuuaukealle, kun oli tulossa neljättä kertaa tielle.
Kävely autolle ja paikanvaihto.

Kuva


Eka ajo

Kuva


Kuva
Kuva

Ruokatauko ootellessa, että ajo lähtee. Lähtihän se alle puolen tunnin haulla, mut katosi yhtä nopeasti.

Kuva

Toinen ja kolmas ajo. Toinen katosi louhoksen reunalle tai sora-aluelle. Haki uuden kuvan yläreunasta.

Kuva
Kuva
Kuva

Kuva

KuvaTässä myös eka ajo, mutta ei autolla siirtymää.

Kuva

KuvaKuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2010
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Pe Loka 15, 2021 8:12 pm

Kartun kanssa kaupungin pohjoispäähän. Vettä on satanut eilisestä iltapäivästä yhtäjaksoisesti thän päivään ja sataa koko viikonlopun.
Haetutin Kartulla sille tuttuja paikkoja kolmessa kohtaa, ei löytynyt ajettavaa tänään.

KuvaKuva

KuvaKuva


KuvaKuva

Kävelin toisen haun aikana yhtä heinikkotietä, niin pari ukkoteertä läksi melko läheltä. Toisen sain eräksi, olivat vesisateessa "kesyjä", noin 30 metriä.

Kuva

Kaksiliipasiminen Baikal puhui, en hoksannut ampua toista vaihtamalla liipaisinta. No kaikki tähän mennessä ammuttu riista on ollut " laaki ja vainaa". Mitäpä sitä ahnehtimaan :D
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2010
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ma Loka 18, 2021 10:00 pm

Tänään Kartun kanssa jahtimailla. Ilma aurinkoinen, pureva pohjoisesta puhaltava tuuli, pakkasta pari astetta.
Karttu hakenaan klo 8.45, haki 45 minuttia. Ajojänis tuli tietä pitkin 19 m päähän istumaan, oli niin söpön näköinen hopeanvärinen ja valkoinen auringossa, että jätin juoksemaan. Oli alkukesän poikanen. Ajoa kesti vajaa tunti, kutsuin koiran tunnin hykkatyösketelyn jälkeen pois ja vaihdettiin paikkaa.
Haki toista jänistä vajaa kaksi tuntia, sitten "polkaisi naulaan". Sitä ajoa kesti varttia vaille viiteen. Jänis siirtyi toista kilometriä aloituspaikasta ja meni lipulta Ristimaan avolouhokselle, sieltä koira kiinni.

Toisen haun alussa keittelin kahvit ja paistoin makkarat.
Kuva
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2010
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » La Loka 23, 2021 9:06 pm

Kartun kanssa käytiin katselemassa olisko jänis liikkunut. Tyyni aurinkoinen aamu, -8 astetta pakkasta. Kolme hirviporukkaa maastoissa, joissa oon bruukannu ajattaa, yhdessä oli ajokoira irti kahden hirviporukan välissä. Nuotio paloi ja koira hakemassa...
Minä menis samaan paikkaa, missä eilen käytiin Masin kanssa makkarat paistamassa.

Missään ei näkynyt jäniksenjälkiä. Karttu haki ensin puoli tuntia, tuli sit kuittaamaan ja jäi pyörimään auton lähelle. Siirryttiin 300-400 m ja uusi haku. Nyt läksi hakemaan laajemmalti ja tein nuotion.

Kuva


Tunnin haun jälkeen otti ajon. Sitä kesti 28 minuttia, sit hukka noin 40 minuttia ja ajo jatkui.

Selvisi miksi Karttu tuli aamulla pois kesken haun - toinen ajokoira tuli sieltä, missä Karttu oli hakemassa minun makkaranuotiolle. Olis halunnut hypätä takakonttiin kun ovi oli auki, otin pannasta kiinni ja alas maahan ja takakontti kiinni. Sanoin , että mene hakemaan isäntäsi nuotio, siitä se lähti tietä pitkin pois.
Kartulle tuli uusi hukka alle puolen tunnin ajoon. Jänis meni Lautamaantien yli, teki siellä mutkan ja palasijo ajetuille jäljille. Ja taas hukka, jatkoi sit kymmenen minuttia ja ajo tuli minun nuotion lähelle, en nähnyt ajettavaa, meni mutkan takaa ohi. Otin koiran kiinni ja vaihdettiin paikkaa.
Uusi haku noin puolituntia, ajoa 10 minuttia ja hirvikoira lyöttäyty mukaan - koira kiinni ja autoon.
Keli oli kyllä huono näin ensimmäiseksi lumikeliksi. Pehmyttä uppuralunta, jäniksestä jäi vain kuoppa ja sekin täyttyi reunoilta valuneesta lumesta. Ei ollut tää Kartun keli, yritystä oli, mut oli myös kohtuuttomia häiriöitä. Viikolla uusiksi, jospa häiriöt vähenisi ja keli paranisi.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2010
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Re: Kurkilammen Karttu/18

ViestiKirjoittaja Kalevi » Ti Loka 26, 2021 3:34 pm

Eilen 25.10. Kartun kanssa kaupungin pohjoisrajalla pitkästä aikaa. Ilma lauha -1, tyyni ja hämärä (pilvinen) päivä. Koira irti klo 9.10. Haki jäljetöntä maastoa puoli tuntia ja tuli näkösälle, niin huusin autoon ja paikan vaihto. Nyt haku kesti vain alle 10 minuttia, oli vanhat lumenpeittämät jäljet tiellä maastoon mennessä. Parkkeerasin auton vanhalle tutulle paikalle, jossa oon käynyt monia kertoja aiemminkin.
Meinnasin tehdä nuotion, mutta en ehtinyt, kun Karttu parkaisi ja jänis tuli tietä pitkin kohti. Koira oli seurannut vanhoja jälkiä noin kolmensadan metrin päähän hypäsi siitä metsään ja teki pienen lenkin, jonka varrelta ojanpenkassa olevan kuusenkäppyrän alta otti jäniksen ylös.
Auton kohdalla välimatka oli 15 metriä ja haukku yhtä huutoa. Ei saanut koira jänistä tiellä kiinni, jänis hyppäsi noin 150 metrin päässä metsään ja koira perässä. Siellä teki parin kilometrin lenkin ja tuli tielle ja taas minua kohti, pysähtyi 20 metrin päähän ja läksi toiseen suuntaan tietä pitkin. Ehti kuitenkin koiralta näkymättömiin ennenkuin koira tuli tielle. Karttu käväisi siinä missä jänis teki suunnanvaihdon ja läksi perään. Jänis kävi pyörähtämässä aivan maantiellä saakka, 1,8 km päässä palasi parisataa metriä takaisin ja hyppäsi metsään. Karttu ei meinannut uskoa, että jänis meni niin pitkän matkan tietä, vaan palasi aina jonkinmatkaa tarkistamaan ja eteni taas aivan maantielle saakka. tarkisti vielä molempiin suuntiin maantien muutaman kymmenen metrin matkalta, palasi sitten jälkiä pitkin ja löysi paikan, missä jänis oli poikennut metsään.
Tiesin, että jänis tulee tietä pitkin jossain vaiheessa, niin kävelin kohtaan, josta jänis tuli tielle.
Oottelin parikymmentä minuttia minkä aikaa Karttu selvitti metsälenkkiä ja sieltähän 600 m päästä jänis tuli mutkantakaa tietä pitkin.
Kun tuli riittävän lähelle, niin PAM. Juoksu päättyi siihen. Oottelin koiraa, tuli noin kolme minuttia jäljessä ja taas tarkisti muutamalla takaisin menolla, että jänis varmasti tuli tietä pitkin. Ei haukkunut kuin muutaman kerran, tuli kuitenkin ajaen kaatopaikalle.
Käveltiin autolle...
Kuva


Kello oli vasta puoli kolme, niin ajattelin käydä vielä haetuttamassa yhdessä paikkaa, vanhan turvesuon reunalla. Muutama viikko sitten, kun kävin, oli ainakin 50 hanhen tokka siinä päässä , johon oli jo vesi noussut, kun veto-ojat ympäriltä on tukittu.
Koira kulki aivan vesirajassa, oli jo jäässä, käväisi välillä muutaman pikkulenkin metsänpuolella ja vajaan tunnin haun jälkeen otti ajon. Ajo teki yhden melko ison ringin siinä järven puoli päässä ja meni sitten suoraan kohti Palovaarantietä.
Onneksi olin jo juonut päiväkahvit ja paistanut makkarat,


Kuva

niin hyppäsin autoon ja ajoin sinne mihin oletin koiran tulevan, oli jo ehtinyt mennä tien yli ja jatkanut matkaa sinne, missä jänisajo oli. Tarkistin jäljet, oli kettu. Ajoin Korkearovan tietä pari kilometriä, koira jäi pyörimään Leväojan varteen, kettu taisi mennä reikään, kun koira pyöri niin pienellä alueella, alle 10 metriä. Tieltä matkaa noin 450-500 metriä. Oottelin siinä jonkin aikaa, niin koira tuli takaisin ajojälkiä suoraan minun luo.
Karttu autoon, pikku paistetun makkaran palat ja kourallinen muroja ja kotia kohti.
Kalevi
Administrator
 
Viestit: 2010
Liittynyt: La Huhti 22, 2006 11:26 pm

Edellinen

Paluu Ryhmä 6 Ajavat ja jäljestävät koirat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron